Hlavní obsah

Bratrance pobodal a zaživa ho pohřbil ve studni, dostal 20 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Invalidního důchodce Karla Janouška potrestal ve středu trestní senát táborské pobočky českobudějovického krajského soudu 20 lety vězení za vraždu, ke které došlo v roce 2002 v Pacově na Pelhřimovsku. Za zabití svého 36letého bratrance hrozil muži až výjimečný trest.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Karel Janoušek v soudní síni

Článek

Janoušek se proti rozsudku odvolal. K soudu se případ dostal s velkým zpožděním proto, že tělo oběti bylo nalezeno ve studni někdejšího Janouškova domu až loni v červnu. Přes dlouhý pobyt pod vodou se ale kriminalistům podařilo tělo jednoznačně identifikovat.

Podle obžaloby zavraždil Janoušek svého bratrance 11. listopadu 2002 večer v domku v pacovské Žižkově ulici. Měl mu zasadit dvěma kuchyňskými noži celkem 11 bodných ran a ještě žijícího jej odtáhnout na dvůr a hodit do studny.

Tu pak podle jediného svědka tragédie, tehdy nastávající a dnes už bývalé manželky, uzavřel se slovy „sbohem“ betonovým poklopem. Následně do studny naházel různý odpad. Motivem vraždy měla být žárlivost.

Ženě vyhrožoval zabitím

Žena dlouho odmítala vypovídat proto, že jí obžalovaný vyhrožoval zabitím. Janoušek byl v minulosti opakovaně trestně stíhán pro majetkovou i násilnou trestnou činnost. Svoji partnerku také údajně několikrát napadl. Nechybělo ani zranění na krku po útoku loveckým nožem.

Obžalovaný svou vinu popíral a svaloval ji na ženu a její syny. „Žádnou vraždu jsem nespáchal. Nemám s tím nic společného,“ uvedl dříve u soudu Janoušek. Stejně tak popřel napadání.

„Na pravdě se nezakládá to, že jsem jí vyhrožoval smrtí. Není pravda to, že jsem ji řízl nožem pod krkem. To bylo v létě, když jsem dělal zeleninu. Byla to nešťastná náhoda,“ vypověděl Janoušek. Stejně nechtěně jí také vyrazil několik zubů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám