Hlavní obsah

Boty, parfémy, hodinky. V kamenném obchodě v Novém Bydžově zabavovali celníci falešné zboží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Více než dvě stě výrobků zabavili v minulých dnech celníci v kamenném obchodě v Novém Bydžově na Královéhradecku s podezřením, že jde o padělky známých značek. Pokud by šlo o originály, jejich hodnota by přesahovala 3,8 milionu korun.

Foto: Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Část zabaveného zboží

Článek

Prodejce nabízel svým zákazníkům obuv, parfémy, náramky, sluneční brýle, elektronické cigarety, klíčenky, hřebeny, sluchátka či hodinky, jež se značně podobaly známým značkám s ochrannými známkami.

„Jednalo se celkem o patnáct majitelů práv. Mezi nimi byli například Louis Vuitton Malletier, Cartier, Gucci, Apple, Nintendo Co,“ vyjmenovala mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Celkem 105 párů obuvi a 136 kusů zboží celníci převezli do skladu celního úřadu. „V případě, že soud určí zajištěné zboží jako padělky, hrozí pachateli přestupku pokuta až do výše deset milionů korun. Pokud se majitelé práv rozhodnou využít tzv. zjednodušený postup, bude artikl na jejich náklady ekologicky zlikvidován,“ dodala Fajstavrová.

Jihočeští celníci odhalili ženu, která prodávala padělky přes sociální sítě

Krimi

Výběr článků

Načítám