Hlavní obsah

Bizarní případ vraždy léčitele v Praze: Prohlásil se za reinkarnaci nohou Putina, líčila obžalovaná

Výpovědí obžalované Ireny Stejskalové pokračoval ve čtvrtek pražský městský soud v projednávání bizarního případu vraždy léčitele v Praze. Z  ní je kromě Stejskalové obžalována i kutnohorská zubařka, která byla mužovou partnerkou. Stejskalová mimo jiné vypověděla, že se muž prohlašoval za kata Mydláře či „reinkarnaci nohou Vladimira Putina“.

Obžalované u soudu (Irena Stejskalová s obhájci, druhou obžalovanou přivedla eskorta)Video: Novinky

 
Článek

Stejskalová u hlavního líčení odmítla vypovídat, soudkyně tak nejprve přehrála záznam její říjnové výpovědi na policii, poté přečetla protokol o další výpovědi Stejskalové z letošního února.

Muž se podle obžalovaných prezentoval jako léčitel, kolem kterého se utvořilo jakési společenství čítající zhruba stovku lidí, kteří byli více či méně pod jeho vlivem. Podle Stejskalové byla zdrojem jeho léčení jakási „energie“.

„Bylo mi jasný, že ‚něco‘ existuje, že někteří lidé mají kanál, na který jsou napojeni. Vyšší síly, universum?“ řekla také na policii.

Bizarní případ v Praze: Zubařka a pedagožka zabily muže, který jim slíbil, že jeho tělo zmizí

Krimi

Podle Stejskalové muž používal symbol Lucifera a číslice 666. „Považoval se za Boha, ale i za Ježíše Krista. Užíval také slovo ‚kolegové‘, což byly virtuální bytosti, které ho regenerovaly a pomáhaly,“ uvedla na policii obžalovaná.

Podle ní se muž prohlašoval také za Imhotepa, kata Mydláře či Leonarda da Vinci. „Tvrdil také, že je reinkarnací nohou Vladimira Putina,“ prohlásila také Stejskalová.

Ženy podle obžaloby loni v říjnu v pražských Hájích zavraždily údajně na jeho vlastní žádost padesátiletého muže. Podle pitvy zemřel na otravu nitrožilním anestetikem Propofol.

Sliboval prý, že jeho tělo zmizí

Ženám měl muž údajně slíbit, že jeho tělo zmizí. Obžalované tak čekaly u jeho postele až do rána. Když tělo nezmizelo, ženy poklidily, najedly se a dohodly se, co dál. Nakonec odpoledne zašly vše ohlásit na policejní stanici.

„Když jeho tělo nezmizelo, tak jsme zjistily, že nám lhal. Tak jsme to šly ohlásit na policii,“ uvedla na policii Stejskalová. „Je mi velmi líto celé situace, je mi líto, že došlo k úmrtí člověka, je mi líto (obžalované) a mě, že jsme si musely zažít, co jsme zažily,“ uvedla na závěr výpovědi Stejskalová.

Obě obžalované se hájí tím, že je poškozený přesvědčil či zmanipuloval, aby mu pomohly „důstojně odejít“.

Věřila jsem, že mi čte myšlenky. Zubařka popsala, jak ji samozvaný léčitel týral a donutil ji zabít ho

Krimi

„Chtěl odejít ke své rodině, kterou měl v jiné realitě, kde není zrada, jen láska,“ myslela si původně Stejskalová, poté však trochu racionálně svůj pohled přehodnotila. „Důvodem odchodu byl strach z následků, co lidé pod jeho vlivem udělali,“ poznamenala Stejskalová.

Podle ní se muž obával, že se o něj začne zajímat policie. Jednak kvůli finanční stránce, že by zjišťovala například, jakým způsobem mu lidé za léčení platili, a také podle Stejskalové policie vyšetřovala souvislosti mezi sebevraždami dvou lidí ze společenství kolem poškozeného s ním samotným. Poškozený podle obžalovaných také mimo jiné nařídil dvěma členům společenství, aby si uřízli článek malíčku na noze, což měl být trest za nepokoru.

Stejskalová rovněž připustila, že poškozenému v průběhu let naposílala vyšší desítky milionů korun. Například si k němu na účet, kvůli údajně lepšímu úrokovému výnosu, poslala přes pět milionů korun. Poškozený si pak od ní prý také půjčil přes deset milionů, které jí nikdy nevrátil.

Ženám hrozí 12 až 20 let vězení. Státní zástupkyně Jana Murínová pro mladší z žen navrhuje trest mezi 12 a 16 lety vězení, pro Stejskalovou pak dvanáctiletý trest.

Šáleného muže ze Zlínska nezastavila ani banka, podle instrukcí ženy ze seznamky odeslal přes 300 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám