Hlavní obsah

Babička mu dala čaj a sušenky, pak ji uškrtil. Soud potvrdil mladíkovi 17 let vězení

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na sedmnáct let za mříže poslal ve středu Vrchní soud v Olomouci 21letého muže z Brna za to, že zavraždil a okradl vlastní babičku. Potvrdil tak verdikt brněnského krajského soudu z letošního června, proti kterému se vnuk odvolal. Rozsudek je pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž odsouzený za vraždu babičkyVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

„Odvolání jsme zamítli jako nedůvodné, trest podle nás není nepřiměřeně přísný. Naopak, odpovídá jednání obžalovaného. Jsou tu sice polehčující okolnosti v podobě jeho doznání a věku blízkému mladistvému, ale na druhé straně počínal si zvláště lstivě, zavraždil starší osobu, příbuznou, s rozmyslem a majetkovým prospěchem,“ vysvětlil Právu mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik.

Nezaměstnaný mladík svůj čas trávil poflakováním po Brně, okrádáním rodičů, braním drog a hraním na automatech. Za krádeže už byl potrestán obecně prospěšnými pracemi, ale to mu nezabránilo, aby se loni v listopadu vloupal do rodinného domu své babičky. Vyhlédl si okamžik, kdy 80letá seniorka odešla z domu, vlezl dovnitř a ukradl peníze a šperky za necelých dvacet tisíc korun.

Vnuk zavraždil babičku, pak šel do fast foodu a na nákupy. Dostal 17 let

Krimi

O tři týdny později se mladík k babičce vypravil znovu, ale tentokrát už s úmyslem vraždit. Večer u své babičky zazvonil, ta ho pozvala dál, dala mu čaj a sušenky. Při odchodu jí řekl, že zapomněl v obýváku peněženku, a když se otočila, přehodil jí přes hlavu škrtidlo a škrtil ji asi čtvrt hodiny. Pak odcizil peníze a šperky.

Po činu si v klidu zavolal taxík, odjel do centra Brna, zašel si do fastfoodu, koupil pervitin, zaplatil si hotel a druhý den ráno vyrazil do obchodního centra na nákupy oblečení. Nakonec zamířil do herny, kde ho zadržela policie.

Mrtvou holčičku našli v pračce, zmatenou matku na půdě, řekla svědkyně o tragédii v Přerově

Krimi

„Počítal jsem, že mě chytí, ale bylo mi to jedno. Nad svým dalším životem jsem nepřemýšlel, ve vězní bych chtěl pracovat a třeba si i dodělat nějaké vzdělání. Co bych dělal po propuštění, nevím, budu mít dost času nad tím přemýšlet,“ řekl u krajského soudu mladík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám