Hlavní obsah

Avie, uloupená na Plzeňsku, nalezena v Praze

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Kriminalisté nalezli před polednem na parkovišti u cukrovaru v Praze-Bráníku avii, kterou včera uloupili neznámí lupiči převlečení za policisty na Plzeňsku. Náklad cigaret za čtyři milióny korun zmizel.

Článek

"Vůz jsme nalezli na základě oznámení jednoho občana," sdělila Daniela Razímová s tiskového oddělení pražské policie. Pachatelé jsou stále neznámí.

Řidič vyvázl bez zranění

Řidiče avie přepadli lupiči ve čtvrtek odpoledne u benzinové čerpací stanice u obce Chotíkov. "Falešná policejní hlídka v modrém automobilu zastavila kolem 14. hodiny šoféra na parkovišti u benzinky. Muže za volantem se nejprve zeptali, co veze. Když jim řekl, že cigarety, tak ho požádali, aby jim náklad ukázal," popsal šéf kriminalistů policejního ředitelství okresu Plzeň-sever Vlastislav Fiala začátek přepadení.

"Potom mu stříkli do očí slzný plyn a nasadili pytel na hlavu. S avií odjeli a po 20 kilometrech řidiče vysadili a přivázali ke stromu," dodal Fiala.

Podle šéfa kriminalistů se přepadenému řidiči podařilo z provazové smyčky vyprostit kolem 18. hodiny. Na silnici potom zastavil projíždějící vozidlo a následně celou věc oznámil na policii. "Avii jsme zatím nenašli. Měla bílou kabinu a náklad byl zastřešen stříbrnou plachtou s nápisem MEZADO. Řidič vezl cigarety značky West do Karlových Varů," dodal Fiala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám