Hlavní obsah

Auto vjelo v Sobotce na chodník a zabilo dva předškoláky

– Jičín • Aktualizováno
Právo,

Dvě děti předškolního věku zemřely při dopravní nehodě v Sobotce na Jičínsku poté, co je na chodníku srazilo osobní auto. Neštěstí se stalo ve středu před 13. hodinou na rozhraní ulic Jičínská a Na Benešově, nedaleko základní školy.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto srazilo v Sobotce dva předškolákyVideo: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

„Třiašedesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia jel od Staňkovy Lhoty směrem do centra města. Při průjezdu Jičínskou ulicí vjel z dosud nezjištěných příčin vpravo na chodník mimo vozovku. Zde narazil do popelnice, u které stály dvě děti předškolního věku, a ty srazil,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.

Auto i poté pokračovalo v jízdě po travnatém pásu, kde poškodilo další stojící automobil Škoda Felicia. „Jelo dál po chodníku podél školy a teprve po asi 70 až 80 metech se zastavilo,“ dodala mluvčí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nejprve její řidič srazil značku, vrazil do popelnice i zaparkované felicie, nabral děti a valil je pod sebou několik desítek metrů.

Na místo byla ihned přivolána letecká záchranka z hradeckého i Libereckého kraje. „Bohužel byla utrpěná zranění natolik závažná, že jim obě děti na místě podlehly,“ potvrdil smutnou zprávu ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík.

Foto: Mapy.cz

Dvě děti zemřely při dopravní nehodě v Sobotce na Jičínsku.

Policie ihned zahájila ohledání místa nehody a začala zjišťovat její příčiny. „Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Zraněn nebyl, ale proč k nehodě došlo, samozřejmě nevíme, to je předmětem šetření,“ dodala Klečalová s tím, že silnice je neprůjezdná, provoz je veden po objízdných trasách v okolních ulicích.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hračky a kusy oblečení zabitých dětí byly roztroušené po dlouhém chodníku před školou.

Nehoda se podle starosty Stanislava Tláška stala na poměrně přehledném úseku. "Je to velké neštěstí. Nepochopím, jak se řidič s tím autem mohl dostat na chodník," řekl Tlášek ČTK. Jednou z možností by podle něj mohla být zdravotní indispozice řidiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám