Hlavní obsah

Auto plné migrantů ujíždělo ve Zlíně policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než padesát kilometrů od hranic se Slovenskem dopadli v pondělí odpoledne zlínští policisté v přeplněné dodávce sedmnáct migrantů převážně ze Sýrie a dvaatřicetiletou řidičku cizí národnosti, která skupinu nelegálních uprchlíků převezla do Česka.

Foto: Policie ČR

Policisté ve Zlíně zastavili dodávku, ve které zdrogovaná cizinka převážela sedmnáct nelegálních migrantů

Článek

„Naše operační středisko přijalo oznámení od řidiče projíždějícího Bohuslavicemi u Zlína o dodávce se zahraniční registrační značkou, která kličkovala po silnici a ohrožovala ostatní řidiče,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Policisté z prvosledové hlídky dodávku podle popisu vypátrali v obci Salaš. Chtěli ji zastavit za pomoci světelných a zvukových výstražných znamení na vozidle,“ dodala.

Žena, která dodávku řídila, ale naopak zrychlila a svou rychlou jízdou, při níž kličkovala po silnici, podle policistů ohrožovala další řidiče. To se jí také stalo osudným.

„V Malenovicích u Zlína narazila do protijedoucího vozidla, ale přesto pokračovala v jízdě,“ podotkla policejní mluvčí. Policisté se poté rozhodli ženu zastavit za pomoci násilného zastavení vozidla.

„Žena si po zastavení přesedla na sedadlo spolujezdce, zřejmě chtěla utéct, to se jí ale nepodařilo. Dechová zkouška u ní byla negativní, zkouška na přítomnost drog naopak pozitivní,“ sdělila Kozumplíková.

V nákladovém prostoru dodávky převážela cizinka sedmnáct migrantů.

„Jednalo se o muže. Policisté je zajistili a k dalšímu řízení si je převzali kolegové z cizinecké policie. Protiprávní jednání podezřelé ženy budou prověřovat kriminalisté,“ dodala mluvčí s tím, že žena skončila v policejní cele.

Z osobního auta vystoupilo na Frýdecko-Místecku šestnáct migrantů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám