Hlavní obsah

Ani drogy, ani alkohol. Zběsilou jízdou po Ostravě zaháněla řidička nudu

Ostrava

Kličkující auto, jízda místy přes 180 km/h, několik policejních hlídek v patách. Takto si počínala 31letá řidička v Ostravě, kterou policisté nakonec dostali do smyčky. Test na alkohol a drogy byl u ženy negativní, řidičský průkaz měla. Policii incident vysvětlila tím, že se prý nudila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pronásledování začalo ve středu večer v ostravské části Poruba, kde na podezřelou jízdu osobního auta upozornil na tísňovou linku okolo jedoucí řidič.

Podle oznámení byla jízda vozidla nebezpečná a agresivní a svědek měl podezření, že je za volantem šofér pod vlivem návykových látek. Díky přesnému tipu policie auto vzápětí vyhledala a několik hlídek se za ním vydalo.

„Pomocí světelného a zvukového signalizačního zařízení ho chtěli policisté zastavit, jenže řidič reagoval opačně. Šlápl na plyn a naopak před hlídkami začal ujíždět. Pronásledování pokračovalo zběsilou jízdou přes centrum Ostravy až do Mariánských Hor,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Eva Michalíková s tím, že videozáznam z honičky policie nemá k dispozici.

Vozidlo podle mluvčí kličkovalo a místy jeho rychlost překročila 180 km/h. Policisté pak auto dostali do tzv. smyčky, kdy jedno služební vozidlo mu po předjetí vjelo do cesty a zbylá ho zablokovala.

Zdrogovaného řidiče na Tachovsku zastavily až prostřílené pneumatiky

Krimi

„Následovalo zadržení a v tomto momentu muži zákona zjistili, že za volantem byla 31letá žena. Dobrovolně se podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu a testu na drogy, obojí s negativním výsledkem. Také byla držitelkou řidičského oprávnění,“ zmínila mluvčí.

Když se policisté ptali na důvod ujíždění, následovalo překvapení. „Dočkali se odpovědi: ‚Z nudy.‘,“ sdělila Michalíková.

Pronásledování se podle mluvčí obešlo bez škody na zdraví i majetku, nicméně policisté se případem dál zabývají. Ve vztahu k jakým paragrafům řidičku případně prověřují, policie neupřesnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám