Hlavní obsah

Zdrogovaného řidiče na Tachovsku zastavily až prostřílené pneumatiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honička zakončená střelbou se odehrála v sobotu dopoledne nedaleko Stříbra na Tachovsku. Policisté si všimli u obce Těchlovice, že za volantem projíždějícího auta sedí třiatřicetiletý muž, o kterém dobře věděli, že za něj nepatří.

Foto: Policie ČR

Policisté museli prchajícímu vozu prostřelit pneumatiky.

Článek

„Hlídka se jej snažila předepsaným způsobem zastavit, řidič na to ale reagoval tak, že sešlápl plyn a začal ujíždět,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan. Prchající šofér se předjetí bránil přejížděním do protisměru, na rovince se však před něj policisté i tak dostali a pronásledované auto zablokovali.

„Jeden z policistů vyběhl a chtěl řidiče dostat z vozidla. Jenže ten začal couvat a pokračoval v nebezpečné jízdě,“ sdělil Hodan. Hrozba namířenou zbraní ani varovný výstřel jej nezastavily, policista nakonec namířil na kola vozu. „Střely zasáhly obě levé pneumatiky a řidič byl nucen po zhruba dvou set metrech couvání zastavit,“ upřesnil Hodan.

Pendolino u Ostravy srazilo muže, provoz na hlavním tahu byl přerušen

Krimi

Vzdát se však nehodlal a rozběhl se k tamní zahrádkářské kolonii, policista byl však rychlejší. Vzápětí se ukázalo, že muž, který nakonec skončil v cele, má nejen vystaven zákaz řízení, ale je navíc pod vlivem amfetaminu.

Reklama

Výběr článků

Načítám