Hlavní obsah

Aktivisté se přivázali k budově ministerstva financí

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ke vchodu do budovy ministerstva financí v centru Prahy se v úterý ráno přivázali aktivisté bojující za klima. Vyzývají ministryni Alenu Schillerovou (za ANO), aby konala. Policie zatím neměla důvod k zásahu.

Protest před Ministerstvem financíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Po deváté hodině jsme přijali oznámení o skupině osob u ministerstva financí. Dva lidé se následně přivázali řetězem ke vchodu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Ledovce tají podle nejhoršího scénáře. Studie varuje před zvedáním hladiny oceánů

Věda a školy

Před polednem mluvčí upřesnil, že přivázáni byli tři lidé. S jedním z nich policisté řešili přestupek proti občanskému soužití, který oznámili správnímu orgánu. Jinak zatím neměli důvod zasahovat. Policisté jsou na místě a na akci dohlížejí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Aktivisté u ministerstva financí

Reportér Novinek hlásil, že aktivisté jsou přivázáni u dvou vchodů, třetí je průchozí. Policii tam asistuje celní správa, která má bezpečnost ministerstva na starosti.

Akci zorganizovalo hnutí Extinction rebellion, které na svém Facebooku uvádí, že vyzývá ministerstvo financí ke konání při katastrofě, jakou je klimatická krize. „Jsme tu za své blízké,“ uvedli.

Polonazí aktivisté v centru Prahy demonstrovali kvůli Austrálii

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám