Hlavní obsah

Aby nemusel do vazby, nabídl lékař Barták milión korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauci ve výši jednoho miliónu korun nabízel soudu lékař Jaroslav Barták, aby nemusel do vazby. Soud ale jeho nabídku neakceptoval a doktor, kterého policisté stíhají kvůli sedmi trestným činům v souvislosti se sexuálním násilím na svých asistentkách, skončil za mřížemi.

Článek

Serveru Týden.cz to v rozhovoru sdělila Blanka Valsamisová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4, které vyšetřování případu dozoruje. V rozhovoru také doplnila, že policie zatím žádné nové trestní oznámení na lékaře nemá, stále jich je tedy šest. [celá zpráva]

Podle jejích informací také obhájci Bartáka zatím nepodali žádnou oficiální stížnost proti zahájení trestního stíhání.

Valsamisová se také nedomnívá, že byla překročena lhůta k zadržení, když lékař po výslechu zkolaboval a byl v péči lékařů, což tvrdí obhájci lékaře. [celá zpráva]

„Po převozu do nemocnice byl propuštěn ze zadržení. Když se mu udělalo líp, byl znovu zadržen. Tento čas se od čtyřiadvacetihodinové lhůty na zadržení odčítá,“ řekla státní zástupkyně serveru s tím, že stejný názor měl také soud.

V závěru doplnila, že v případu bude potřeba znaleckých posudků, mimo jiné také z oboru psychiatrie a psychologie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám