Hlavní obsah

Obviněný Barták je v péči lékařů, po výslechu se mu přitížilo

Novinky, rei
Praha

Lékař Jaroslav Barták, který je obviněn ze sexuálních zneužívání svých asistentek, je v lékařské péči. Poté, co byl v sobotu po příletu z dovolené zadržen na ruzyňském letišti a podstoupil policejní výslech, se mu přitížilo. V ČT to řekl policejní prezident Petr Lessy.

Článek

Barták čelí sedmi obviněním od znásilnění a omezování osobní svobody až po nezákonné držení a nakládání s omamnými látkami. Během pobytu ve zdravotnickém zařízení zůstává pod dohledem policistů, oznámil Lessy. „Zůstane v něm do té doby, než lékař shledá jeho zdravotní stav uspokojivým,“ doplnil.

Podle policejního mluvčího se v současnosti kompletuje spisový materiál a v nejbližších okamžicích bude podán návrh na vzetí do vazby.

Případ rozpoutala Barátkova asistentka Lucie, kterou měl na cestě po Filipínách napadnout a zabavit jí pas. Při záchraně dívky se angažoval dokonce i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Trestní oznámení na Bartáka ale už dříve podala jeho bývalá asistentka Nikola. Policie ale případ neřešila. „V tomto případě bylo zjištěno pochybení a laxní zpracování spisu,“ přiznal Lessy. S příslušným policistou i jeho šéfem bylo podle jeho slov zahájeno kázeňské řízení a bude jim uložen trest.

Trestní oznámení už na Bartáka podalo šest žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám