Hlavní obsah

Zmutovaný koronavir uvrhl do karantény berlínskou kliniku

Novinky, Jitka Zadražilová
Berlín

V německém hlavním městě Berlín se ocitla první klinika v karanténě, píše server Tagesspiegel. Na Humboldtově klinice bylo odhaleno 14 případů nákazy britskou mutací koronaviru. Infikovali se zdravotníci i pacienti. Klinika byla proto v pátek večer uzavřena, aby se zabránilo šíření nakažlivější formy koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Na Humboldtově klinice se rozšířila mutace koronaviru, okamžitě se uzavřela.

Článek

Odborníci předpokládají, že infikovaných bude přibývat, hovoří se minimálně o dvojciferném počtu nakažených, píše Tagesspiegel. Mezi dalšími nakaženými budou s největší pravděpodobností i rodinní příslušníci personálu kliniky.

Personál nemocnice byl umístěn do tzv. pendlerové karantény, to znamená, že zaměstnanci mohou jet domů ale nesmí používat městskou dopravu, autobusy ani vlaky. Smí se pohybovat jen mezi bydlištěm a klinikou, jinak musejí dodržovat pravidla karantény. Do nemocnice se nikdo nedostane. Za přísných hygienických podmínek je povolena návštěva jen u umírajících pacientů.

Klinika přestala přijímat pacienty a nefunguje zde pohotovost. Pro metropoli je to podle serveru velmi složité, protože právě v této oblasti jsou pohotovost a zdravotní péče velmi omezené.

Institut Roberta Kocha, který převzal dohled nad klinikou, upozorňuje, že nyní je nutné získat přehled o šířce nákazy. Okamžitě se začalo s testováním personálu i pacientů. Na základě výsledků testů se rozhodne o dalších krocích.

Reklama

Výběr článků

Načítám