Hlavní obsah

Začaly namátkové kontroly na hranicích Sokolovska a Chebska

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namátkové kontroly na 44 stanovištích u silnic začaly v noci na pátek na hranicích sokolovského a chebského okresu. Vyžadují to nová vládní ochranná opatření, podle kterých by nikdo neměl bezdůvodně jezdit do těchto okresů ani z nich.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kontroly motoristů probíhají rovněž na silnici v Mírové na Karlovarsku, která leží na hranici s okresem Sokolov.

Článek

Důvodem uzávěry okresů má být ochrana před šířením nového koronaviru. Nemocnice v těchto dvou okresech jsou už několik týdnů na pokraji kapacit volných lůžek a personál na hranici fyzických a psychických sil.

Policisté kontrolují příjezd na Trutnovsko

Domácí

Výjimky pro překročení hranice okresů platí pro školáky nebo lidi, kteří dojíždějí do práce, na úřad či za lékařem. Každý, kdo je kontrolován, by měl doložit účel své cesty. Zákaz neplatí pro tranzit přes tyto dva okresy.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanoviště pro kontroly projíždějících motoristů na dálnici D6 u Jenišova při vjezdu z Karlovarska na Sokolovsko připravovali technici již ve čtvrtek od deseti hodin večer.

Obyvatelé zmiňovaných okresů musí na veřejnosti nosit respirátory FFP2 nebo přinejmenším chirurgickou roušku. V pátek vpodvečer jich má do Karlovarského kraje dorazit půl milionu ze státních rezerv. O víkendu se mají distribuovat mezi lidi.

Vláda uzavře tři okresy

Domácí

Zaměstnavatelům vláda doporučila režimová opatření na pracovištích, co největší využití práce z domova a pravidelné antigenní testování. Některé úřady tak zkracují pracovní dobu a většinu svých zaměstnanců posílají pracovat z domova.

Uzavřeny jsou celkem tři okresy, Cheb, Sokolov a Trutnov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám