Hlavní obsah

Vyléčila se ivermektinem pro koně. Zabral hned

– Bratislava

Oľga Pietruchová je významná slovenská lidskoprávní aktivistka a někdejší ředitelka odboru rodové rovnosti při ministerstvu práce. V rozhovoru pro Novinky popisuje, jak se přes vánoční svátky doma vyléčila z covidu-19 mimo jiné pomocí antiparazitika ivermektin. Ten přitom velká část lékařských kapacit odmítá pacientům nasadit. „Člověk nemá co ztratit, zabralo to druhý den,“ říká Pietruchová.

Slovenka Oľga Pietruchová léčila covid ivermektinem. Zabral podle ní hnedVideo: Novinky

 
Článek

Pietruchové začalo být zle přes vánoční svátky. Z obavy z nákazy koronavirem si zašla na antigenní test, který jí ukázal negativní výsledek, což ji uklidnilo. Jenže poté jí vyskočila teplota.

„Po pár dnech bylo jasné, že to není chřipka, protože chřipka za pár dní odezní. Tady to byla velká únava, bolesti kostí, nemohoucnost a nechuť k jídlu,“ popisuje.

Brněnský primář Rezek: Stav většiny pacientů, kteří dostali ivermektin, se zlepšil tak, že mohli jít domů

Domácí

Když teplota neustupovala, poradil jí manžel Juraj Mesík, aby vyzkoušela pomocnou léčbu navrhovanou aliancí amerických lékařů FLCCC. „Můj manžel je vystudovaný lékař a on podle těch zahraničních protokolů z Ameriky mi doporučil vysoké dávky céčka, déčka, béčka, zinku, aspirinu a dvě dávky ivermektinu,“ říká Pietruchová.

Foto: Novinky

Lék Scabioral.

V období Vánoc nebyl ivermektin určený pro lidi na slovenském trhu dostupný. Manžel jí proto sehnal ivermektin určený pro zvířata, což například americký Úřad pro kontrolu léčiv (FDA) nedoporučuje. Lék, který použila, byl určený pro koně.

Dávkování dodržovala podle doporučení protokolu FLCCC, to znamená 0.2 mg na jeden kilogram váhy. Zlepšení zdravotního stavu podle svých slov pocítila hned druhý den. „Klesla mi teplota, stoupla saturace a už to šlo lepším směrem,“ vysvětluje.

Foto: Novinky

Pietruchová požila lék ivermektin určený pro zvířata, který je v podobě pasty.

Protilátky má, vedlejší příznaky ne

Po týdnu od požívání ivermektinu zašla ke své lékařce pro test na protilátky, ze kterého vyplynulo, že covid opravdu prodělala. Podle Pietruchové nemají lidé s ivermektinem co ztratit, protože domácí léčba covidu-19 fakticky neexistuje. „Pošlou vás domů a pomozte si sami. A pak, když jste polomrtví, tak si zavolejte záchranku,“ stěžuje si.

Poslanec a lékař Kaňkovský: Ivermektin za vyzkoušení stojí

Koronavirus

Babiš k nasazení ivermektinu: Studie jsou důležité, ale nemáme čas

Koronavirus

Žádné vedlejší účinky nezaznamenala. „Neměla jsem absolutně žádné obavy, protože vím, že to je čtyřicet let odzkoušený lék, který berou miliardy lidí na světě, a vedlejší účinky při správném dávkování vlastně nejsou.“

Reklama

Výběr článků

Načítám