Hlavní obsah

Školy by mohly zavřít už 18. prosince, zvažuje vláda

Právo, zr
Praha
Aktualizováno

Členové vlády podle informací Práva zvažují zahájení vánočních prázdnin již za týden, v pátek 18. prosince místo v úterý 22. prosince. Ministr zdravotnictví Jan Blatný ve čtvrtek po ranním jednání kabinetu řekl, že ministerstvo školství zvažuje, že by prodloužilo vánoční prázdniny a děti by šly do školy naposledy právě v pátek 18. prosince.

Foto: Pool, Reuters

Premiér Andrej Babiš.

Článek

„Je to rozumný nápad,“ řekl Právu premiér Andrej Babiš (ANO).

Dosud se počítá s tím, že škola skončí 22. prosince. Děti by se do lavic měly vrátit 4. ledna. Zda půjdou do školy nebo budou na distanční výuce, rozhodne vláda, která by v pondělí mohla řešit zpřísnění opatření, pokud se stávající situace nezlepší.

Využijte antigenní testování, vyzval Plaga kantory

Věda a školy

Důvodem možného zkrácení výuky o dva pracovní dny jsou rizika při růstu počtu nakažených. Třídy na druhém stupni ZŠ i na středních školách se střídají ve škole a na distanční výuce, takže statisíce žáků stejně už budou těsně před Štědrým dnem doma.

Mnozí ředitelé škol od září už vyčerpali část ředitelského volna v délce pěti dnů, které mohou udělit v průběhu školního roku, takže by musel centrálně rozhodnout ministr Plaga. Podobně tomu bylo před státními svátky 28. října a 17. listopadu, kdy se prodloužením volna omezily kontakty učitelů, žáků a studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám