Hlavní obsah

Ve Francii stoupají počty nakažených navzdory nové uzávěře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Nárůst nových případů nákazy koronavirem ve Francii zrychluje navzdory vyhlášení nové uzávěry, již třetí od začátku pandemie. Počet pacientů na jednotkách intenzivní péče dosáhl čtyřměsíčního maxima, napsala agentura Reuters s odvoláním na tamější ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Rafael Yaghobzadeh, ČTK/AP

Vylidněný bulvár Champs Elysees s Vítězným obloukem

Článek

Země v pondělí ohlásila 15 792 nových případů koronaviru, což je více než dvojnásobek proti 6471 z minulého pondělí. Současně se jedná o nejvyšší pondělní přírůstek od vrcholu druhé vlny na začátku listopadu. Pondělní bilance nově infikovaných bývají kvůli menšímu testování o víkendu výrazně nižší než ty z ostatních pracovních dnů.

Zájem o vakcínu je velký, hlásí Francie. Proti covidu se očkuje už i v lékárnách

Evropa

Minulý týden ve čtvrtek oznámil premiér Jean Castex v několika francouzských departementech a regionu Ile-de-France, kde leží hlavní město Paříž přísnou uzávěru. Platit začala od soboty a týká se zhruba 21 milionů lidí, tedy přibližně třetiny obyvatel Francie.

Pokles nakažených ovšem nejnovější uzávěra nepřináší. Počet infikovaných lidí na JIP stoupl za poslední den o 142 na celkových 4548. Oba údaje přitom představují letošní maxima. Během druhého lockdownu v polovině listopadu bylo lidí odkázaných na intenzivní péči nejvíce 4919.

Francie zvažuje stop vývozu vakcín

Koronavirus

Počet nakažených od začátku pandemie v zemi s 67 miliony obyvatel vzrostl na 4,29 milionu. Francie také zaznamenala 92 621 zemřelých po nákaze koronavirem, z toho 343 za poslední den.

Reklama

Výběr článků

Načítám