Hlavní obsah

Ve Francii přibylo téměř 100 tisíc nakažených za den, sejde se kvůli tomu vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Počet nově nakažených covidem-19 ve Francii je znovu na rekordu, blíží se 100 tisícům. Počet hospitalizovaných je těsně pod 16 200 a nachází se na sedmiměsíčním maximu. Vláda se proto v pondělí sejde na zvláštním zasedání, kde by mohla schválit další omezení pohybu, píše agentura Reuters. Počty nakažených koronavirem prudce rostou i v sousední Itálii.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Francouzské úřady dnes zaregistrovaly 94 124 nově infikovaných. S covidem-19 zemřelo za posledních 24 hodin 167 lidí, čímž se celkový počet zemřelých od začátku pandemie v zemi, která má 67 milionů obyvatel, zvýšil na 122 462.

Celkový počet nakažených ve Francii od vypuknutí pandemie činí 8,98 milionu. To je sedmý nejvyšší počet na světě.

Zmatek nad zmatky: Ministerstvo narychlo mění opatření ohledně PCR testů před vstupem do ČR

Koronavirus

V zemi se šíří nová varianta omikron, která tvoří už 20 procent všech nově zaregistrovaných případů. Francie s ní chce bojovat novým zákonem, jenž umožní vykonávání některých prací a návštěvy kin a barů jen očkovaným, nikoliv jako dosud i těm, kteří se prokážou negativním testem.

Počty nakažených v sousední Itálii tento týden vzrostly dokonce nad úroveň z roku 2020. Šedesátimilionová země dnes už druhý den po sobě vytvořila nový denní rekord s 50 599 nově nakaženými. Zemřelo dalších 141 lidí, čímž se oficiální počet obětí covidu-19 v Itálii od začátku pandemie zvýšil na 136 386.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám