Hlavní obsah

V sobotu přibylo 1080 nakažených

Epidemie koronaviru v Česku v sobotu opět zpomalila. Přibylo 911 potvrzených případů, zhruba o 170 méně než před týdnem. Laboratoře odhalily také 169 podezření na opakovanou nákazu, což je rovněž pokles. Hospitalizovaných je nejméně od loňského října. V sobotu bylo s covidem v nemocnicích 801 lidí, z toho 43 v těžkém stavu. Mírně se snížilo incidenční číslo, na 100 tisíc obyvatel připadá v posledních sedmi dnech 129 nakažených. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Foto: Allison Dinner, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nových případů nákazy v mezitýdenním srovnání ubylo, přestože laboratoře provedly více testů než minulou sobotu. Bylo jich bezmála 8000. U všech třech typů testů ale klesla pozitivita. Například u nejčastějších preventivních testů se nákaza prokázala u 8,1 procenta vzorků, což je nejnižší podíl od ledna. Před týdnem byla jejich pozitivita více než 15 procent.

Čínští cenzoři smazali video, které dokumentovalo dopady uzávěry v Šanghaji

Zahraniční

Počet hospitalizovaných klesá od úterý, kdy bylo v nemocnicích s koronavirem téměř 1200 pacientů. Intenzivní péči vyžadovalo 65 z nich.

Incidence se k nedělnímu dni snížila ve většině krajů. Nejnižší je v Libereckém kraji, kde na 100 tisíc obyvatel připadá v uplynulém týdnu 96 nakažených. Naopak nejhorší situace zůstává nadále v Praze, kde má incidenční číslo hodnotu 218.

Respirátory na Slovensku končí

Zahraniční

Očkovat proti covidu se v sobotu nechalo 887 lidí, většina z nich si přišla pro třetí, posilující dávku vakcíny. Dokončené očkování proti covidu má v ČR téměř 6,87 milionu lidí, posilující dávku dostalo více než 4,14 milionu z nich.

Od začátku epidemie předloni v březnu potvrdily laboratoře téměř 3,9 milionu případů covidu. S nákazou v zemi zemřelo 40 081 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám