Hlavní obsah

Tři tisíce německých škol nejedou kvůli marodům

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři tisíce škol po celém Německu už není kvůli pandemii koronaviru v plném provozu. Ve čtvrtek to napsaly noviny mediální skupiny Funke s odvoláním na údaje ze 14 spolkových zemí.

Foto: Roessler Boris, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jde o školy, které kvůli covidu-19 nemohou nabídnout plnohodnotné prezenční vyučování. Pro srovnání, v Německu funguje na 40 tisíc škol různého zaměření s celkem 11 miliony žáků a přibližně 800 tisíci učitelů.

Jenom v Severním Porýní-Vestfálsku, nejlidnatější spolkové zemi, se nacházejí z rozhodnutí tamních zdravotnických úřadů v karanténě žáci na 552 školách, kde se vyučuje digitálně. V Bavorsku panuje stejná situace na 255 školách, v Bádensku-Württembersku na 273.

Babiš: 1. a 2. třídy by se mohly vrátit do škol 18. listopadu

Domácí

Podle Marlis Tepeové, předsedkyně odborů ze vzdělávání a vědy, nejdou ochranná opatření na školách dostatečně daleko.

„Tam, kde se dosud prezenčně vyučuje, přetrvává vysoké nebezpečí pro žáky i učitele,“ řekla televizi SAT 1 s tím, že by se třídy měly rozdělit – jedna skupina by byla ve škole, druhá doma, což by umožňovalo dodržovat požadované rozestupy.

O tři tisíce nákaz víc
Německu přibylo za středu 21 866 nákaz.
To je zhruba o tři tisícovky více než den předtím.
Rekord zaznamenalo v sobotu – 23 400 nových případů.

Reklama

Výběr článků

Načítám