Hlavní obsah

Sportovci na Slovensku předbíhají ve frontě na vakcínu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Po bývalé tenistce Dominice Cibulkové (31) měli na Slovensku přednostně očkovat proti koronaviru také další sportovce. Deník Sme uvedl, že minulý týden dostali vakcínu členové slovenského čtyřkajaku.

Foto: Pool, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Přednostní očkování nám zajistilo ministerstvo vnitra, protože jsme členy sportovního centra policie. Příští měsíc chceme odjet na soustředění do Kalifornie, které je pro nás klíčové v přípravě na olympiádu v Tokiu. Kdybychom nebyli očkováni, mohli by nám dělat problémy a nechceme riskovat, že nás odmítnou,“ řekl kajakář Erik Vlček.

Protekce při očkování? Vakcínu dostala 31letá slovenská tenistka

Evropa

„Vím, že v těchto dnech je to citlivé téma, protože hodně lidí, kteří se chtějí dát očkovat, musí čekat. Beru to však tak, že ministerstvo vnitra do nás investovalo hodně energie i peněz a očekává od nás nějaký výsledek. Vakcína zvyšuje naše šance na úspěch. Pokud by kterýkoli z nás na měsíc vypadl z přípravy, znamenalo by to komplikace,“ dodal Vlček.

Nová mutace je agresivní i v dětském věku, uvedl Matovič. Slováci budou opět plošně testovat

Evropa

V současnosti se na Slovensku očkují jen zdravotníci a lidé z kritické infrastruktury. Slováky proto pobouřila informace, že přednostně byla očkována také bývalá tenistka Dominika Cibulková i se svým manželem. „Pokud bych tušila, že se dopouštím vážného pochybení a nevyplňuji jen volné místo v pořadníku, v žádném případě bych možnosti nechat se očkovat nevyužila,“ napsala na sociální síti bývalá tenistka.

Slováci vyvinuli test na britskou mutaci koronaviru

Koronavirus

Slovenský premiér Igor Matovič k tomu uvedl, že Cibulková by podle něj byla „jako stvořená“ pro očkovací kampaň, kdy by veřejně známé osobnosti šly lidem příkladem. Součástí takovéto kampaně ale Cibulková nebyla. „Nemám problém, když denně při tisících naočkovaných lidí budou mimo pořadník veřejně očkováni tři čtyři s cílem masivní propagace mezi pochybovači,“ řekl předseda vlády. „Dělat to tajně není fér,“ dodal. Matovič nevyloučil, že země zveřejní seznam dosud očkovaných osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám