Hlavní obsah

Španělsko vrací povinné roušky venku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Španělsko opět zavede povinné nošení roušek ve venkovních prostorách. Jde o součást opatření proti šíření koronaviru. Premiér vlády Pedro Sánchez tímto krokem vyhověl představitelům několika automonmních regionů, kteří o to žádaly.

Foto: Sandra Sanders, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dekret podepíše Sánchez ve čtvrtek, není ale zatím jisté, od kdy vstoupí v platnost.

Rozhodnutí vláda učinila poté, co Španělsko ve středu zaznamenalo největší počet nově nakažených (téměř 50 tisíc) od začátku celé pandemie.

Povinné nošení roušek ve venkovních prostorách bylo ve Španělsku naposledy platné 26. června letošního roku, pak vláda od tohoto opatření ustoupila.

Růst nákaz si pozvolna podmaňuje i jih Evropy

Koronavirus

O znovuzavedení opatření žádaly vládu premiéři Andalusie, Kastilie-La Manchi, Valencie, Galicie a Baskicka.

Mezi další kroky, o kterých Sánchez informoval, patří nabídka vyslání ozbrojených sil na pomoc při očkování v jednotlivých regionech a uvolnění lůžek ve vojenských nemocnicích, pokud budou potřeba. Povolil také uvolnění testů pro profesionální použití k dočasnému prodeji v lékárnách, aby se tím vyřešil jejich nedostatek.

Ve Španělsku platí povinné nošení roušek či respirátorů ve vnitřních prostorách. Mnoho Španělů je ale nosí i venku, přestože už od června nemuseli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám