Hlavní obsah

Turisté se moc baví. Řecká vláda vyslala na oblíbené ostrovy policii

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mykonos

Na dodržování protiepidemických opatření na řeckých ostrovech Mykonos a Ios budou nově dohlížet dvě stovky policistů. Řecká vláda tím reaguje na laxní chování provozovatelů barů a dalších společenských zařízení, kde zejména mladí turisté tráví dovolenou. Na ostatní ostrovy dojde brzy, varují Řekové.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město na ostrově Mykonos

Článek

„Varianta delta způsobila, že se všechny země potýkají se čtvrtou vlnou už teď, a nikoli v listopadu, jak se očekávalo,” uvedl řecký ministr pro turismus Haris Theoharis pro britský list The Guardian.

Právě pro mladé Brity jsou řecké ostrovy jednou z nejoblíbenějších letních destinací. Mladí turisté tu čas tráví zejména na výletních lodích, diskotékách a v barech, kvůli čemuž se Mykonu a Iu přezdívá „party ostrovy”. Právě mezi mladými se nákaza podle deníku šíří nejvíce.

Řecko zpřísnilo. Na ostrovy jen s platnou bezinfekčností

Evropa

„Zatímco hotely a další rodinná střediska naše opatření pilně implementují, v barech vidíme větší přetížení, než bychom si přáli, a to zejména mezi mladšími lidmi. Takže se snažíme zajistit určitou rovnováhu,” vysvětloval Theoharis.

Na Mykonos vyslala řecká vláda 186 policistů, což je o 130 více než minulé léto. Na ostrov Ios odjelo 30 dalších policistů, navíc doprovázenými bezpečnostními složkami a agenty v utajení.

Na řadě jsou i ostatní, varuje vláda

Tímto krokem ale zásah proti party ostrovům nekončí. Náměstek ministra civilní ochrany Nikos Hardalias naznačil, že vláda brzy představí další restrikce proti šíření viru. Situace na dalších ostrovech, jako Zakynthos, Tinos či Santorini úřady zneklidňuje.

Řecké ostrovy jsou mezi nejžhavějšími ohnisky covidu v Evropě, varuje úřad

Evropa

Evropské středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (ECDC) ve čtvrtek přeřadilo 13 řeckých ostrovů v Egejském moři mezi oblasti s nejvyšším rizikem nákazy koronavirem.

Mezi ostrovy, které jsou na mapě ECDC vyznačeny tmavě červenou, jsou populární turistické destinace jako Santorini, Mykonos či Rhodos. ECDC tím důrazně varuje před cestováním do těchto oblastí.

Reklama

Výběr článků

Načítám