Hlavní obsah

Před službou musí brněnští dopraváci do pivní šaliny

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za normálního stavu zde teče pivo proudem a od zastávky k zastávce je mezi pasažéry lepší nálada. Pivní tramvaj, kterou v Brně provozuje dopravní podnik, však nyní slouží ke zcela jinému účelu. Vedení DPMB udělalo ze „šalinapubu“, jak se tramvaj nazývá, testovací místo na kolejích.

Foto: DPMB

Pivní tramvaj, ve které se začali testovat pracovníci dopravního podniku, má i nutné hygienické vybavení včetně WC.

Článek

Tramvaj bude přejíždět mezi vozovnami a testy v ní pomohou dalším testovacím místům ve firmě. První zaměstnanci se nechali otestovat ve středu a do 12. března musí podnik podle vládního nařízení stihnout otestovat všech téměř 2500 zaměstnanců.

„V jednotlivých areálech jsme hledali vhodná místa k testování, nápad pivní tramvaje byl zprvu úsměvný, ale pak jsme se pro tuto myšlenku nadchli. Je mobilní, dobře viditelná a umožňuje nám přesun testovacího týmu a jeho vybavení mezi pracovišti,“ popsal ředitel DPMB Miloš Havránek.

Firmy povinně testují. A shánějí sady

Domácí

Mobilní testovací centrum bude putovat mezi dvěma areály – vozovnou Pisárky a vozovnou Medlánky, v každé z nich stráví dva všední dny. V areálech, kam koleje nevedou, budou testovací místnosti. Termíny si dopraváci předem zarezervují elektronicky ve speciálním rezervačním systému.

Foto: DPMB

Mobilní testovací centrum bude putovat mezi dvěma areály – vozovnou Pisárky a vozovnou Medlánky.

„Původně dohodnuté kapacity pro dobrovolné testování jsme museli v podstatě ze dne na den podstatně navýšit, abychom během krátké doby stihli pro dopravní podnik zajistit otestování všech zaměstnanců. V případě pozitivního testu daného člověka odešleme pro potvrzení výsledku na PCR test,“ vysvětlil ředitel Společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil.

Reklama

Výběr článků

Načítám