Hlavní obsah

V Polsku se na úmrtí dvou seniorek, matky a dcery, přišlo až po dvou týdnech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Świebodzice

Smrt matky a dcery v Polsku vyšla najevo až po dvou týdnech – poté, co hasiči vyrazili dveře jejich bytu. Toho, že se v bytě po celou dobu nepřetržitě svítilo, si nikdo nepovšiml, napsal na svém webu list Gazeta Wyborcza o případu z města Świebodzice, které leží na jihozápadě Polska, jen pár kilometrů od hranic s Českem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedna z mrtvých žen měla 94 let, druhá 70. O tom, že se jim mohlo něco stát, vyrozuměla hasiče jejich dcera, resp. vnučka, která se nemohla s matkou a babičkou spojit od konce prosince. Sousedé potvrdili, že ženy již nějaký čas neviděli. Správce budovy pak svolil, aby hasiči vyrazili dveře od bytu. Uvnitř našli už jen mrtvoly, každá žena ležela na svém lůžku.

„Nic nenaznačuje, že by tu mohlo dojít ke zločinu. Stopy naznačují, že ženy zemřely na covid-19,“ uvedl prokurátor Marek Rusin. Je možné, že nejprve zemřela sedmdesátiletá žena a později čtyřiadevadesátiletá, ponechaná bez jakékoliv péče. Ale s oficiální verzí se ještě čeká na výsledky pitvy, dodal deník.

Reklama

Výběr článků

Načítám