Hlavní obsah

Očkování v Anglii předešlo 60 tisícům mrtvých, uvádí tamní úřad zdraví

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vakcína proti koronaviru už zamezila v Anglii okolo 60 tisícům zbytečných úmrtí, uvedl zástupce šéfa lékařů profesor Jonathan Van-Tam s odkazem na dokument Anglického úřadu zdraví (PHE). Největší starosti teď vládě dělá nízká proočkovanost mladých, kterých je teď zároveň rekordní počet v nemocnicích.

Foto: Profimedia.cz

Očkování v Londýně

Článek

Podle Van-Tama je očkovací kampaň „obrovským úspěchem”. Odhadl, že se díky vakcínám podařilo zabránit 22 milionům infekcí, které by rozvolnění v Anglii jistě zkomplikovaly.

O nové poznatky se podělil ve speciálním pořadu Newsbeat, ve kterém zodpovídal otázky lidí, kteří zatím s očkováním váhají.

Žádná tragédie, přesně naopak. Británie zcela rozvolnila a čísla padají dolů

Koronavirus

Profesor Van-Tam posluchačům sdělil, že čím více lidí se nechá naočkovat, tím menší bude pravděpodobnost dalšího lockdownu.

Odhad 60 tisíců úmrtí, kterým se podle Van-Tama díky očkování podařilo předejít, následně ve svém pravidelném reportu publikoval Anglický úřad pro veřejné zdraví (PHE).

Anglický Národní statistický úřad (ONS) v pátek uvedl, že míra hospitalizace vzrostla napříč všemi věkovými skupinami s výjimkou dětí od 5 do 14 let.

U mladých lidí ve věku 15 až 24 let dokonce počet nových hospitalizací dosáhl zatím nejvyšších hodnot od začátku pandemie.

Plně naočkovaní cestovatelé z EU nemusí v Británii do karantény

Zahraniční

Jak uvádí server BBC, téměř jedna třetina mladých Angličanů, kteří mají nárok na vakcínu (18–25 let), stále neobdržela ani první dávku.

Podle nejnovějších vládních dat dostalo alespoň jednu dávku 39,2 milionu Angličanů, což představuje 70 procent všech obyvatel. Plně ochráněno je 31,5 milionu lidí, tedy 56 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám