Hlavní obsah

Německo začne od června s očkováním dětí od 12 let

Novinky, mso
Berlín

Německo začne od června s vakcinací dětí od 12 let, uvedla ve čtvrtek kancléřka Angela Merkelová. Cílem vlády je, aby od září mohla začít výuka ve školách bez omezení. Evropská léková agentura (EMA) by měla vakcínu od Pfizeru pro děti od 12 let schválit ještě v pátek.

Foto: Pool, Reuters

Kancléřka Angela Merkelová

Článek

„Od 7. června pak bude možné zarezervovat si termín pro děti ve věku od 12 let,“ uvedla Merkelová na zasedání s předsedy vlády spolkových zemí.

Německá kancléřka vzápětí dodala, že očkování dětí nebude povinné a vyžadovat jej nebudou ani školy. Očkování dětí považuje Německo za důležitý krok k dosažení kolektivní imunity v boji s koronavirem. Odborníci ale vyjádřili i jisté obavy. Očkování dětí je podle nich zbytečné, protože jen zřídkakdy mají těžší průběh covidu-19.

Lékaři v Německu dali ze soucitu vakcíny dětem z hospicu

Evropa

Merkelová zdůraznila, že se v některých případech nedočkají děti termínu hned, a rodiče tak vyzvala, aby byli trpěliví. Německý regulátor STIKO vydá povolení pro očkování dětí hned poté, co použití vakcín u této věkové kategorie schválí EMA. Agentura ale dodala, že vakcína by měla být primárně určena pro děti, kteří mohou být potenciálně rizikovými pacienty.

Očkování nezletilých je zejména za mořem už v plném proudu. Spojené státy i Kanada už začaly s očkováním dětí starších 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám