Hlavní obsah

Nechte se očkovat na nejkrásnějším místě Rakouska, zve prezident do svého sídla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Nechte se naočkovat na nejkrásnějším místě Rakouska, rezidenci Hofburg, láká rakouský prezident Alexander Van der Bellen ty, kteří zatím vakcinaci odolávají. V alpské zemi vakcinace ustrnula, v současné době je plně naočkováno 61,8 procenta obyvatel.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Rakouský prezident Alexander Van der Bellen

Článek

„Dopřejte si vakcínu na nejkrásnějším rakouském místě, v mramorovém sále Hofburgu. A pak vás zvu na procházku prezidentskou kanceláří,“ vábí hlava státu ve videu na YouTube: „Z Hofburgu uděláme letošní rok očkovací hrad! “ Pro pozvánku k očkování si vybral 26. října, což je v Rakousku státní svátek.

Očkování organizuje Hofburg ve spolupráci s městem Vídní a johanity. Prezidentovým díkem pro ty, kteří se nechali naočkovat, bude procházka reprezentativními místnostmi prezidentské kanceláře. Kvůli situaci s covidem-19 se nebude ani letos konat klasický den otevřených dveří sídla rakouského prezidenta. To bude otevřeno jen pro ty, kteří se rozhodnou pro očkování.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Hofburg

Očkovat by se mělo 26. října mezi 12. až 18. hodinou. Zájemci by se měli zaregistrovat na adrese www.impfservice.wien/corona nebo na bezplatném telefonním čísle 1450. Pro ty, kteří se rozhodnou spontánně, bude jen omezená nabídka volných termínů, varují organizátoři.

Dosud bylo v Rakousku naočkováno 65,1 procenta lidí, obě dávky má 61,8 procenta obyvatel. Na špičce proočkovanosti je spolková země Burgenland, kde je naočkováno 72,1 procenta lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám