Hlavní obsah

Místo injekce odešel policista do důchodu. Zemřel s covidem

Robert LaMay (51), příslušník dopravní hlídky policie státu Washington, který musel předčasně odejít do důchodu, protože se navzdory státnímu nařízení odmítl nechat očkovat, zemřel minulý týden s covidem-19. Napsal to britský list The Sun.

Foto: Zorana Jevtic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

LaMay, který v říjnu rezignoval po 22 letech služby, poslední směnu ukončil videem na sociální síti se vzkazem Jayi Insleemu (70), guvernéru státu Washington, aby mu „políbil p…l“.

„Rád bych poděkoval občanům Yakimy i svým kolegům policistům v údolí. Bez vás bych nebyl příliš úspěšný. A vy jste mě chránili a každý večer jste mě dostali k mé rodině. Za to vám děkuji. Rád bych řekl víc, ale to je vše, takže toto je naposledy, co mě uslyšíte ve státním hlídkovém voze. A Jay Inslee mi může políbit p…l,“ řekl do vysílačky. Pak se stal hvězdou sociálních sítích, několikrát vystupoval v televizi Fox News.

Americké komando zabilo v Sýrii lídra Islámského státu

Blízký a Střední východ

„Hluboce mě zarmoutila zpráva, že náš bývalý přítel a kolega Robert LaMay zemřel. Sloužil čestně více než dvacet let a zklamalo nás, když v říjnu loňského roku sbor opustil,“ zdůraznil John Batiste (44), velitel státních hlídek ve Washingtonu.

Moderátoři televize Fox News, kteří si LaMaye pro jeho vědecky nepodložené názory hýčkali, zprávu o jeho smrti ignorovali. Informace byla zaznamenána pouze v článku na webu.

Jak si všímá magazín Vanity Fair, LaMayův tragický příběh není ani zdaleka ojedinělý: Caleb Wallace, který pomáhal organizovat „shromáždění za svobodu“ proti rouškám, zemřel kvůli covidu v srpnu. Cirsten Weldonová, influencerka a zarytá příznivkyně konspirace QAnon, která radila svým stoupencům, aby se nenechali očkovat, viru nakonec také podlehla.

Reklama

Výběr článků

Načítám