Hlavní obsah

Ivermektin vyrazil z brněnského skladu do nemocnic po celé republice

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Ve tři odpoledne dorazila k centrálnímu skladu nemocniční lékárny Fakultní nemocnice u sv. Anny dodávka. Její řidič poté převzal a naložil pro 35 nemocnic v celé republice lék Ivermektin dodaný z Bulharska. Balení v kontejnerech i krabicích - podle počtu objednaných kusů - pak převezl do skladu se zásobováním v Brně-Komárově.

Do skladu brněnské nemocnice Svaté Anny dorazila zásoba Ivermektinu z BulharskaVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Zatím nevím, jestli a kam se ještě dnes lék dostane. Už je poměrně pozdě, ale dá se předpokládat, že do některých cílových nemocnic to může být ještě dnes v noci,“ uvedl řidič z distribuční společnosti Phoenix.

Jak doplnil Martin Šimeček, který léky předával, jde o dvaatřicet zdravotnických zařízení, které si ivermektin objednaly. Největší šanci na rychlé dodání měly samozřejmě brněnské nemocnice, například Nemocnice Milosrdných bratří či nemocnice v Blansku, Boskovicích či Hodoníně. Zásilky však pojedou i do Zlínského kraje a dalších nemocnic třeba v Písku, Českých Budějovicích, České Lípě, Klatovech apod.

Ivermektin dostal od úředníků zelenou. Zatím ne pro praktiky

Domácí

„Momentálně jsme vydali z celkových zásob tohoto léku asi čtvrtinu. Tedy zatím nemusíme nikoho omezovat,“ dodala k zásilce mluvčí FNUSA Dana Lipovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám