Hlavní obsah

Díky darovaným saským vakcínám se zapojí do očkování i praktičtí lékaři

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky darovaným patnácti tisícům vakcín ze sousedního Německa pro nejpostiženější regiony v českém příhraničí na západě republiky bude možné v brzké době začít očkování i prostřednictvím praktických lékařů.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Je to samozřejmě velká pomoc, budeme moci mnohem dříve zapojit do očkování praktické lékaře v kraji, kteří splní požadovaná kritéria. Vakcínu lze ale využít samozřejmě i ve stávajících očkovacích místech,“ uvedl uvolněný karlovarský krajský zastupitel pro zdravotnictví Josef März (VOK).

Podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) je dodávka vakcín velmi vstřícným gestem dokazujícím dlouholetou kvalitu spolupráce.

Už se na to nemůžou jen dívat. Bavorsko a Sasko nabízejí Česku testy, vakcíny i lůžka

Evropa

„Vážíme si toho, že se náš sousední region, se kterým jsme jednali i o možnosti převozu pacientů do saských nemocnic, odhodlal k takovému kroku. Umožní nám to jednak proočkovat více našich obyvatel, dále se sníží i riziko přenosu nákazy v příhraničí,“ uvedl hejtman.

Podle něj se díky zapojení praktických lékařů zrychlí očkování všech skupin, kterých se to v souladu se státní strategií týká. Tedy lidí starších 80 let, od pondělí 1. března lidí starších 70 let a od skončeného víkendu rovněž pedagogů.

Reklama

Výběr článků

Načítám