Hlavní obsah

Covidová čísla na Slovensku pomalu klesají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Počty pozitivně testovaných na koronavirus na Slovensku pomalu klesají, i tak je ale denní přírůstek přes 3600 infikovaných na pětimilionovou zemi stále vysoký. Počet hospitalizovaných s covidem-19 se už několik dní drží pod kritickou hranicí 3000 pacientů.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V pondělí odhalili v zemi 3683 nových případů nákazy koronavirem, 61 lidí nemoci covid-19 podlehlo. V nemocnicích je 2967 pacientů, z toho 512 na JIP a 258 na plicní ventilaci.

Třetí vlna koronavirové nákazy v zemi dosáhla svého vrcholu na přelomu listopadu a prosince. V listopadu země během několika dnů zaznamenala shodně i více než 10 tisíc nově zjištěných případů nákazy. Vláda na konci měsíce kvůli přetíženým nemocnicím vyhlásila nouzový stav a zavedla nové restrikce.

Lockdown nelockdown. Česko, Slovensko a Rakousko klesají stejně

Evropa

První dávkou vakcíny proti covidu-19 bylo zatím na Slovensku očkováno 2 725 050 lidí, z nichž 2 532 299 dostalo i druhou dávku. Zájem o očkování zatím nestoupá, i když byla schválena odměna ve výši 300 eur (7570 korun) pro lidi ve věku nad 60 let.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 811 022 lidí, od začátku pandemie zemřelo 16 129 nakažených.

V Německu už omezují i očkované. Neočkovaní mohou být už skoro jen sami

Koronavirus

Slovensko zatím nehlásí rychlé šíření varianty omikron, ale již zaznamenalo první případy. Ministerstvo zdravotnictví označilo několik zemí z hlediska šíření omikronu za rizikové a osoby, které z těchto destinací cestují, čeká domácí karanténa.

Reklama

Výběr článků

Načítám