Hlavní obsah

Bulharsko uvolní omezení pro vstup do země, chce přilákat turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofie

Bulharsko od 1. května uvolní restrikce pro vstup do země. Před začátkem sezony tím chce povzbudit k návštěvě zahraniční turisty. Podle agentury Reuters to dnes uvedl končící ministr zdravotnictví Kostadin Angelov.

Foto: Profimedia.cz

Bulharské pláže ve Varně.

Článek

„Od 1. května, kdy začíná turistická sezona, umožníme vstup do země třemi způsoby: s potvrzením o očkování a s negativním výsledkem PCR či antigenního testu,“ řekl ministr. „Třetí možností je doklad o tom, že člověk prodělal koronavirovou infekci v posledních šesti měsících,“ dodal Angelov.

Zahraniční turisté tvoří největší zdroj příjmů v bulharském sektoru cestovního ruchu, který tvrdě zasáhla cestovní omezení zavedená kvůli pandemii covidu-19.

Bulharská letoviska na pobřeží Černého moře doufají, že se díky pokročilé vakcinaci a zmírnění restrikcí pro vstup do země vrátí turisté z Německa, Ukrajiny či ze Spojeného království.

Bulharsko během týdne třikrát změnilo opatření

Evropa

Bulharsko zpřísnilo podmínky pro vstup do země již na začátku pandemie. Povolený ho mají návštěvníci ze zemí Evropské unie, Izraele, Ukrajiny, Británie a ze sousedního Srbska, Severní Makedonie a Turecka.

Reklama

Výběr článků

Načítám