Hlavní obsah

Za hranicemi firemní sítě aneb Jak vypadají moderní predátoři?

Komerční článek

Téměř třetina českých firem se již setkala s kybernetickým útokem. Reálné hodnoty však mohou být ještě vyšší, protože mnoho podnikatelů neví, jak tuto informaci vlastně zjistit. Svět technologické práce prochází seismologickou změnou. Firmy stejně jako zaměstnanci přijímají novou digitální pracovní kulturu. Vyvstávají tak nové výzvy kybernetických hrozeb. Kdo je však útočníkem a kdo bezpečnostním hrdinou?

Foto: hp.com

Nové výzvy kybernetických hrozeb rodí nové otázky: Kdo je ve skutečnosti útočníkem a kdo bezpečnostním hrdinou?

Článek

Rychlý technologický pokrok či digitální transformace podpořená nárůstem práce na dálku a flexibilních pracovních modelů výrazně změnily způsob, jakým zaměstnanci i firmy vnímají svá pracoviště. Přestože tento přechod přináší celou řadu benefitů, jako je flexibilita, vyšší efektivita, snížení pracovních nákladů či možnost skloubení pracovní doby s osobním životem, je nutné vypořádat se s novými bezpečnostními výzvami. Tvář predátorů se změnila a my bychom měli, pokud chceme uspět, reagovat.

Otázkou je…

Kdo je v případě kybernetického útoku útočníkem? Co vlastně znamená být útočníkem? Většina útočníků útočí tak, že zneužije chování uživatelů. Nejčastějším případem je přinucení lidí kliknout na „špatné“ webové odkazy, otevřít e-mailové přílohy s malwarem prostřednictvím phishingu či sdílet osobní údaje, jako jsou přístupová hesla. Nejsou tedy vlastně útočníky neuvědomělí zaměstnanci firmy, protože neznalost neomlouvá? Částečně mohou pomoci školení. Efektivním řešením je však podle společnosti HP uplatnění tzv. nulové důvěry směrem k prevenci hrozeb přímo u zdroje, tj. u neuvědomělého uživatele, který zdánlivě neškodnou činností otevírá dveře útočníkovi.

Foto: hp.com

Efektivním řešením je podle společnosti HP uplatnění tzv. nulové důvěry směrem k prevenci hrozeb přímo u zdroje

Bezpečnostní hrdinové digitální éry

S tím, jak se podniky pohybují v digitálním prostředí, se bezpečnost stává klíčovou prioritou. Kybernetické hrozby jsou stále sofistikovanější a komplexnější a neomezují se již jen na hranice kanceláří. Rozšířily se i na práci z domova a na všechna další místa, odkud zaměstnanci pracují. Podle průzkumu společnosti HP jsou ohniskem bezpečnostních incidentů především zařízení zaměstnanců. Devět z deseti bezpečnostních incidentů se točí kolem zabezpečení koncových bodů:

Ohrožení soukromí (neúmyslný únik informací nebo nedodržení předpisů)
Útok přes nezabezpečené domácí sítě
Phishing
Malware
Útok prostřednictvím nezabezpečených osobních zařízení
Ransomware
Narušení bezpečnosti v důsledku ztráty či odcizení zařízení
Cílené útoky na uživatele s privilegovaným přístupem
Fyzické útoky na počítačová zařízení zaměstnanců, jako jsou USB klíče
Útoky sociálního inženýrství
Foto: hp.com

HP Wolf Security je odpovědí na bezpečnostní výzvy, kterým dnes firmy čelí. Zlepšuje výsledky řízení rizik, provozní efektivitu i produktivitu

Chcete se dozvědět více o tom, jak přežít ve flexibilním pracovním prostředí? Čtěte zde:

Jak chránit koncové body osob pracujících na dálku

Povzbudivým trendem je, že si firmy uvědomují problémy i možné dopady kybernetických útoků, a proto aktivně investují do efektivních řešení. Společnost HP tyto kybernetické bezpečnostní výzvy usnadňuje všem svým uživatelům, a to poskytováním účinných řešení, která reflektují flexibilní způsob pracovního režimu, jako je HP Wolf Security.

Tato technologie je postavena na principech nulové důvěry (Zero Trust). Zaměřuje se na potírání známých i neznámých hrozeb, čehož dosahuje prostřednictvím hardwarově podporovaného softwaru, špičkových služeb zabezpečení koncových bodů a bezproblémové integrace se širším bezpečnostním stackem.

HP Wolf Security je odpovědí na jedny z nejnáročnějších bezpečnostních výzev, kterým dnes firmy čelí. Zlepšuje výsledky řízení rizik, provozní efektivitu i produktivitu.

Foto: hp.com

Výhody řešení HP Wolf Security

Výběr článků

Načítám