Hlavní obsah

Trendy v bydlení? Jednoznačně rámové dveře

Novinky, www.dvere-rychle.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkáte si, že dveře lidé znají a používají odnepaměti a není na nich tedy co nového vymýšlet? Není tomu tak. I v oblasti dveří je neustále co zlepšovat, ať už se jedná o použité materiály, výrobní technologie, funkčnost či design.

Rámové interiérové dveře

Článek

V dnešní rychlé době se trendy mění nejen v módě, spotřební elektronice nebo automobilech, ale také v oblasti stavby a bydlení. Ti, kteří stavěli a zařizovali dům před třiceti lety, by mohli vypravovat o obrovských změnách ve stavebních materiálech, technologiích a postupech.

Řez dveřmi s papírovou voštinou

Bouřlivý vývoj se dotkl v podstatě všech stavebních a bytových prvků. Zvláštní výjimkou tak zůstávají interiérové dveře, které doznaly změny pouze v nahrazení kovových zárubní zárubněmi obložkovými s regulací. Drtivá většina dveří prodávaných na českém trhu se nadále vyrábí 60 let starou technologií z dob socialismu, a to pomocí papírové voštiny. Je úsměvné, že i domy za 10 miliónů postavené a vybavené nejmodernějšími technologiemi „zdobí“ papírové dveře.

Řez dveřmi s papírovou voštinou

Moderní trend v podobě rámových dveří se k nám dostává velmi pozvolna, i když v posledních několika měsících zájem o ně raketově roste i u nás. Tento trend se snaží zachytit i výrobci, kteří nemají pro jejich výrobu dostačující technologické zázemí, a tak se na trhu objevují i rámové dveře bez zaoblených hran, nebo pouze s tak zvaným „soft zaoblením“. Nebo například dekorativní fólie není z jednoho kusu a je napojována ve falci. I to je ale známka toho, že dveřím s papírovou voštinou zřejmě už odzvonilo.

Řez dveřmi s papírovou voštinou

Výběr článků

Načítám