Hlavní obsah

Poznejte Česko ze sedla elektrokola. Se Sev.en for Bikers budete mít pořád dost energie

Komerční článek

Počasí se umoudřilo a cyklistická sezóna je v plném proudu. A s tím jsou v permanenci i zelenobílé cyklonabíječky největší soukromé sítě v Česku Sev.en for Bikers. Díky nim mohou milovníci e-bikingu už čtvrtým rokem objevovat krásy nejen Krušných hor. Sev.en for Bikers navíc na letošek plánuje další rozšíření a zvýšení komfortu pro uživatele.

Foto: Skupina Sev.en

Největší síť cyklonabíječek Sev.en for Bikers se ve své čtvrté sezóně rozšíří do dalších dvou krajů, nabídne i vyšší komfort.

Článek

Českým Švýcarskem nebo po Šumavě na elektrokole? Před pár lety by ještě bylo potřeba velmi pečlivě naplánovat trasu, abyste na (v té době dost navíc ještě hodně těžkém) elektrokole nezůstali bez energie. Nebo jste si se sebou na výlet museli vézt těžkou přenosnou nabíječku a kabely. Dnes už to minimálně na západě naší republiky neplatí, a to hlavně díky největší soukromé síti nabíjecích stanic Sev.en for Bikers.

Více než stovka nabíjecích stanic hustě pokrývá především Karlovarský a Ústecký kraj, během tří let fungování se ale postupně rozšířila na území dalších čtyř krajů a dnes je tak možné se na e-biku vydat třeba na Stezku železné opony a pokračovat dále na Šumavu.

Všechny nabíjecí stanice navíc postupně prošly modernizací, takže jsou dnes kompatibilní s drtivou většinou prodávaných elektrokol. Kabely ani přenosné nabíječky už tak v batozích nemusí zabírat místo. Možnost nabít si baterii i těm, kteří se nemohou připojit k žádné ze šesti zdířek pak dávají dvě klasické zásuvky.

Ověřit si, jestli je vaše elektrokolo kompatibilní, můžete jednoduše na stránkách 74b.cz. Nabíječky jsou vždy poblíž turisticky zajímavých míst – typicky hotelů, restaurací nebo informačních center – ke kterým jen přijedete, od obsluhy si vypůjčíte kabely, zdarma nabijete a pokračujete dále. Nebo si můžete zkrátit čas občerstvením či krátkým porozhlédnutím se po okolí. To už je jen na vás.

Foto: Skupina Sev.en

Největší síť cyklonabíječek Sev.en for Bikers se ve své čtvrté sezóně rozšíří do dalších dvou krajů, nabídne i vyšší komfort.

Letošním cílem Jizerky a Krkonoše

Elektrocyklistika v České republice zažívá boom, a proto ani Sev.en for Bikers neotálí a pracuje na tom, aby cyklisté měli maximální komfort. Ke stávajícím nabíječkám by během čtvrté sezóny měly přibýt další, tentokrát nově v Libereckém a Královéhradeckém kraji.

Díky tomu se možnosti výletů bez obav z vybité baterky rozšíří na turisticky velmi oblíbené Jizerské hory a Krkonoše. Výhledově by navíc mělo dojít k propojení s už existujícími stanicemi v Pardubickém kraji. A potom už budete moct bez nadsázky a obav objet půl republiky.

Ať už chcete vyrazit jen na pár kilometrů nebo několik dní, všechny výlety si můžete komfortně naplánovat předem – v interaktivní mapě na webu projektu 74b.cz si jednoduše zjistíte, kde kterou nabíječku najdete a kdy je v provozu. Sev.en for Bikers navíc pro letošní sezonu chystá novinku, která posune uživatelský komfort na další úroveň.

Aktuální tipy a zajímavé informace o elektrokolech a jejich nabíjení najdete kromě webových stránek také na sociálních sítích, na Facebooku Instagramu najdete projekt Sev.en for Bikers na profilech Nabíjíme elektrokola.

Výběr článků

Načítám