Hlavní obsah

Na nic nečekejte a představte nám svůj projekt, který nadchne Brno. Už jen do 15. května

Komerční článek

Nové dopravní hřiště, venkovní knihovna, poeziomat nebo třeba terénní hra pro celé Brno? Právě v těchto dnech máte poslední možnost přihlásit svůj nápad a nadchnout jím nejen blízké sousedství nebo vaši městskou část, ale třeba rovnou celé Brno. Fantazii se meze nekladou a vše, co není zakázáno, je povoleno.  

Foto: Statutární město Brno

I ty máš schopnost změnit Brno! Ukaž sílu, podej svůj projekt na paro.damenavas.cz

Článek

Limitem je pro vás částka 5 milionů korun, veřejná prospěšnost projektu a jeho lokace na majetku města či jeho firem.

Přihlásit projekt je snadné. Navštivte stránky paro.damenavas.cz, kde si v galerii projektů můžete prohlédnout vše, co ostatní Brněnští podali jak v letošním ročníku, tak i za minulé roky, a načerpat tak případně inspiraci. Není toho totiž málo, co se už za osmiletou historii brněnského participativního rozpočtu povedlo dokončit anebo na čem se aktuálně pracuje.

Střípky z realizace

V dubnu byl slavnostně otevřen projekt Klubovny pro děti v Tuřanech, který dal vzniknout kvalitnímu zázemí nejen pro tuřanské děti a jejich volnočasové aktivity. Místnosti kluboven jsou variabilní a budou sloužit potřebám různých věkových skupin.

Foto: Statutární město Brno

Klubovny pro děti v Tuřanech.

Lesná zase ožila divadlem v návaznosti na projekt Oživení přírodního amfiteátru Čertova rokle, jehož náplní bylo doplnění osvětlení a schodů do hlediště tak, aby došlo ke zvýšení komfortu návštěvníků.

Foto: Statutární město Brno a popisky

Divadelní představení v rámci projektu Oživení přírodního amfiteátru Čertova rokle.

V rámci projektu Industriální naučná stezka u řeky Svitavy proběhly dvě komentované prohlídky podrobně rozebírající průmyslovou historii tohoto koutu Brna. Cílem zmíněného projektu bylo oživit Svitavské nábřeží a obeznámit všechny návštěvníky stezky s bohatou historií posvitavské výrobní zóny prostřednictvím informačních panelů obsahující nejen text, ale také dobové fotografie.

Foto: Statutární město Brno a popisky

Industriální naučná stezka u řeky Svitavy.

Tipy od úspěšných navrhovatelů

Nebojte se dát si nápad na papír a zkusit podat žádost a určitě velmi dobře čtěte podmínky. Ptejte se svých přátel a dalších lidí, co by vlastně chtěli, co si o tom myslí, jestli je to účelné, jestli se to chytí. A v dnešní době je také hodně důležité pro podporu udělat maximum,“ uvádí Jana Sedláčková Krištoforyová, navrhovatelka projektu Oživení přírodního amfiteátru Čertova rokle.

Pan Jaroslav Kovařík, navrhovatel projektu Děti patří na hřiště!, také radí těm, co přemýšlejí o podání svého projektu, „aby se nebáli nějakého nápadu, který mají třeba v hlavě. Pokud se jim líbí nějaké místo, nějaká věc, co by mohlo prospět, čím by mohl být projekt zajímavý, aby se nebáli udělat krok pro to, aby se začal někde realizovat. Aby si udělali lehký projekt, podali ho a pracovali na tom, aby se uskutečnil ke prospěchu.

Přihlas svůj projekt do 15.5. na paro.damenavas.cz a proměň jej ve skutečnost.Video: Statutární město Brno

Co nás v nejbližší době čeká

Na červen je naplánováno slavnostní otevření hned dvou projektů. Na pomezí městských částí Židenic a Vinohrad se právě pilně pracuje na projektu Dětské hřiště AKÁTKY, jenž si klade za cíl zatraktivnit stávající hřiště moderními herními prvky uprostřed lesoparku. Součástí projektu je také realizace nových míst k odpočinku.

V Bosonohách zase vzniká nový Activity Park BRNOcity – park plný pohybu rovněž zacílený na širší věkové spektrum tak, aby mohly mladší i starší děti trávit svůj volný čas pospolu.

Pro více aktualit nás sledujte na facebooku Dáme na vás a nezapomeňte – čas podat svůj projekt do participativního rozpočtu máte pouze do středy 15. května!

Dáme na vás 

777 457 385 

damenavas@brno.cz 

Výběr článků

Načítám