Hlavní obsah

Jak se přesvědčit, že na internetu surfuji bezpečně

Novinky, SSLmarket.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během dne otevřete desítky stránek a zadáte na nich spoustu údajů, často osobního charakteru. Jste si jisti, že je vaše činnost na internetu opravdu bezpečná?

Bezpečné www stránky?

Článek

Internet - nebezpečná oblast

Na internetu čeká na návštěvníka mnoho bezpečnostních rizik. Hackeři a podvodníci se snaží získat osobní údaje a detaily platebních karet, k čemuž jim pomáhá nezabezpečená komunikace. Během ní může kdokoliv zjistit obsah přenášených dat mezi vámi a serverem. Základem bezpečného surfování je šifrování SSL certifikátem, které by vám měl nabídnout každý zodpovědný správce webu. Nejlepší provozovatelé pak zabezpečí SSL certifikátem celý web jako celek, ne jen části nebo formuláře pro zadávání osobních dat.

Více informací o zabezpečení www stránek najdete na: www.SSLmarket.cz.

Jak poznat, že jste na zabezpečeném webu?

Aktivní šifrování poznáte v prohlížeči díky bezpečnému HTTPS (S - bezpečný protokol) vedle adresy webu, který jste navštívili. Nemusí to ale být záruka důvěryhodnosti, jelikož si může provozovatel vystavit svůj vlastní SSL certifikát.

Šifrování SSL certifikátem je aktivní

Na správně zabezpečeném webu je vždy tzv. důvěryhodný certifikát. Kromě samotného šifrování, které zamezí odposlechu komunikace, je také důležité, která certifikační autorita certifikát vystavila. Příkladem důvěryhodných autorit jsou Symantec, Thawte, GeoTrust nebo leader na poli levných SSL certifikátů autorita RapidSSL. Certifikát od těchto autorit zaručuje důvěryhodnost webu a vylučuje možnost, že se vás někdo snaží podvést.

Počítače a mobilní zařízení sami rozhodnou, komu důvěřovat

V operačních systémech počítačů (internetových prohlížečích) a mobilních zařízeních jsou již dodány certifikáty autorit, kterým můžete důvěřovat. Důvěryhodný certifikát byl vystaven známou certifikační autoritou, které váš systém nebo zařízení může věřit.

Šifrování SSL certifikátem je aktivní

Určitě jste se někdy při návštěvě webových stránek setkali s následující varovnou hláškou. Ta se zobrazuje tehdy, pokud je certifikát nedůvěryhodný. Podobné varování uvidíte i v případě, že skončila platnost certifikátu nebo je certifikát vystaven pro jinou adresu.

Šifrování SSL certifikátem je aktivní

Provozujete vlastní web a chcete ho zabezpečit?

Pokud vás zajímají další informace z oblasti SSL, pomůže vám největší prodejce SSL certifikátů v Česku – www.SSLmarket.cz, za kterým stojí společnost ZONER software. Certifikovaní odborníci vám pomohou s výběrem a vyřízením důvěryhodného SSL certifikátu pro vaši webovou prezentaci. Již za pár minut můžete zabezpečit váš web SSL certifikátem a zajistit důvěryhodnost pro návštěvníky.

Autor článku: Jindřich Zechmeister, certifikovaný Symantec Sales Expert Plus 

Výběr článků

Načítám