Hlavní obsah

Elektrifikace dopravy a obaly bez odpadu pro zdravou planetu. Seznamte se s udržitelnými aktivitami společnosti Mars

Komerční článek

Když jde o ochranu naší planety, tak Mars, jeden z předních světových výrobců cukrovinek, čokolády, potravin a krmiv pro domácí zvířata, nezná kompromisy. Společnost se řídí vědeckým přístupem založeným na datech, aby omezila svůj dopad na životní prostředí.

Foto: Mars Czech s.r.o. 

Mars získává 100 % energie pro svoji výrobu ve Velké Británii z větrné elektrárny Eneco na Skotské Vysočině.

Článek

Její úsilí zahrnuje závazek ke snížení uhlíkových emisí na čistou nulu do roku 2050, rozšiřování využívání obnovitelných zdrojů energie a vývoj obalů podporujících oběhové hospodářství.

Společnost Mars v roce 2017 spustila svůj Plán udržitelného rozvoje pro další generace, který stanovuje vědecky podložené ambiciózní cíle v souladu s Cíli udržitelného rozvoje Organizace spojených národů. Společnost se zaměřuje na čtyři vzájemně propojené oblasti udržitelného růstu: Zdravá planeta, Spokojení lidé, Výživa pro životní pohodu a Transformace obalů. Prostřednictvím cílevědomé a důsledné činnosti se společnost Mars snaží vytvořit lepší svět pro lidi i domácí zvířata.

Foto: Mars Czech s.r.o. 

Společnost Mars chce do orku 2050 dosáhnout nulových emisí skleníkových plynů.

Aby společnost Mars urychlila realizaci svých opatření pro zdravou planetu, vydala v roce 2023 svoji „Zrychlenou, dostupnou a dosažitelnou“ Net Zero Emissions Roadmap. Iniciativa směřuje ke snížení emisí skleníkových plynů v celém hodnotovém řetězci na polovinu do roku 2030. Konečný cíl pak představuje dosažení nulových emisí skleníkových plynů (Net Zero) do roku 2050. Akční plán zahrnuje mimo jiné využívání elektřiny z obnovitelných zdrojů a výměnu vozového parku společnosti. Nejnovější krok pak představuje partnerství se společností Einride, zabývající se dopravními technologiemi, díky níž bude společnost Mars do roku 2030 mít ve svém vozovém parku v celé Evropě 300 elektrických a digitálně optimalizovaných nákladních vozidel. Odhaduje se, že nová auta ušetří 20 000 tun CO2 za rok, což zajistí společnosti Mars Europe 10% snížení emisí skleníkových plynů ze silniční dopravy ročně.

V rámci opatření společnosti Mars na ochranu klimatu – do kterých v nadcházejícím období investuje 1 miliardu dolarů – nyní získal prioritu vývoj obalových řešení, která neprodukují žádný odpad. Společnost se zaměřuje na eliminaci všech nepotřebných obalových materiálů, aby zabránila kontaminaci recyklačního procesu jakýmikoliv svými obaly, a na omezení používání primárních plastů. V neposlední řadě mění design svých obalů tak, aby se daly snadno recyklovat nebo kompostovat, a aby se zajistilo, že budou vyhovovat každé recyklační infrastruktuře, která buď již existuje, nebo by mohla být zavedena v budoucnu.

Foto: Mars Czech s.r.o. 

Společnost Mars v nadcházejícím období investuje do ochrany klimatu miliardu dolarů.

„Jedním z našich pěti principů je Kvalita, a proto samozřejmě zůstává prioritou, aby naše obaly zachovávaly čerstvost našich výrobků a splňovaly nejvyšší standardy kvality a bezpečnosti potravin. Zároveň máme jasné závazky v oblasti udržitelnosti, které se zaměřují na snižování objemu obalů, recyklovatelnost a používání recyklovaných materiálů. V Evropě některé značky krmiv pro domácí zvířata, jako například SHEBA®, PERFECT FIT™ Mini Pouches, WHISKAS® a CATSAN®, transformovaly své obaly, aby se zbavily nepotřebných materiálů a zlepšily jejich recyklovatelnost. Jsem velmi hrdá na to, že celkově tyto iniciativy přispěly k úspoře 480 tun plastu ročně, což odpovídá hmotnosti 1,6 milionu pytlů s krmivem pro psy,“ Uvedla Daniela Hlaváčková, marketingová ředitelka společnosti Mars Central Europe.

Každý den představuje příležitost jednat a přispívat k vytvoření světa, který chceme mít v budoucnu – to je jedna ze zásad společnosti Mars, kterými se řídí všechna její rozhodnutí, včetně krátkodobých i dlouhodobých opatření v oblasti udržitelnosti, o nichž najdete více informací na webových stránkách společnosti: https://www.mars.com/sustainability-plan/healthy-planet/net-zero-2050.

Výběr článků

Načítám