Hlavní obsah

Depilace nebo epilace? Zbavte se chloupků na dlouhou dobu s IPL epilátorem

Komerční článek

Metod zbavování se nechtěných chloupků je mnoho. Pokud se chloupek pouze seřízne nad povrchem kůže, jedná se o depilaci. Ta ale neovlivňuje samotný kořínek, takže si chloupek roste vesele dál. Pokud tedy chceme nějakým způsobem narušit jeho samotný růst, musíme volit epilační metody. Jednou z nich je metoda IPL, čili intenzivní pulzní světlo.

Foto: Braun

Díky domácí IPL epilaci získáte dlouhodobě hladkou pokožku jako ze salonu.

Článek

Jak funguje IPL epilátor?

I když se to může zdát na první pohled jako sci-fi, jde vlastně o koncentrovanou tepelnou energii. Dermatoložka Jana Housková říká: „IPL neboli intenzivní pulzní světlo je technologie využívající přeměnu světlené energie na tepelnou. Světelné paprsky, které epilátor vydává, zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Tím přerušuje cyklus dorůstání chloupku. Chloupek se zahřeje a vypadne.“

Foto: Braun

Domácí IPL epilaci doporučuje i dermatoložka Jana Housková

Je pro mě IPL epilace vhodná?

To zní celkem jednoduše. A také je! Jedinou podmínkou je, že jste majitelkou či majitelem chloupků správné barvy, protože intenzivní paprsek jsou schopné zachytit pouze hnědé nebo jinak tmavé odstíny. Tato metoda tedy příliš nefunguje na blonďaté, zrzavé či šedivé chloupky. Stejně tak se IPL epilátor nehodí na tmavou pokožku. Pak také musíte alespoň zpočátku dodržovat určitou frekvenci ošetření: „Odstraňování chloupků pomocí IPL technologie je nutné opakovat v pravidelných intervalech s postupně redukující se četností. A to proto, že IPL zachytí pouze ty chloupky, které jsou v růstové fázi. Při opakovaném a pravidelném počátečním ošetřením a následně při udržovacích ošetřeních zůstane pokožka dlouhodobě hladká,“ vysvětluje Jana Housková.

Foto: Braun

Braun Silk-Expert Pro 5 je určený i na epilaci intimních partií

Jak vybrat nejlepší IPL epilátor?

Na trhu existuje několik značek IPL epilátorů (nezaměňovat s laserovým epilátorem), tak se pojďme podívat „na chloupek“ tomu od Braun. Je vybavený technologií Skin Pro 2.0, která automaticky a nepřetržitě během celého procesu optimalizuje každý záblesk, a to dokonce 80× za sekundu, aby přizpůsobila výkon odstínu pleti a chloupků. Citlivé režimy intuitivně nastavují rozsah výkonu, aby byla epilace účinná a bezpečná i na nejcitlivějších partiích, takže s ním pohodlně provedete i epilaci obličeje nebo intimní oblasti. IPL epilace vám nebude trvat dlouho – protože epilátor vysílá záblesky každé 0,5 sekundy, máte nohy oholené za pár minut, aniž byste nějaká místa vynechali. Pokud uvažujete o koupi tohoto přístroje, podívejte se na alza.cz.

Foto: Braun

IPL epilátor od Braun je nejrychlejší na trhu a patří tak mezi nejlepší IPL epilátory

Už mám IPL epilátor Braun doma. A co teď?

Proceduru zvládnete bezpečně i z pohodlí své koupelny, ale nechte se klidně inspirovat radami dermatoložky Jany: „Před každou epilací je nutné chloupky oholit pomocí žiletky a provádět ji na čisté a suché pokožce. Před aplikací není doporučeno provádět peelingová ošetření. IPL epilaci se nedoporučuje provádět na pokožce opálené. Pokožka po epilaci může být lehce podrážděná či citlivá. Je možné aplikovat zklidňující hydratační krémy či chladivé gely pro zklidnění.“

Foto: Braun

Použití Braun IPL je rychlé a šetrné.

Výběr článků

Načítám