Hlavní obsah

Co nesmí chybět kvalitní dřevostavbě?

Novinky, Zelené domky.cz, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dřevostavbou se to má podobně jako s dobrým jídlem. Potřebujete kvalitní suroviny a profesionálně zvládnuté pracovní postupy a delikatesa je na světě. Stejně tak dřevostavbu, která dostojí všem nárokům komfortního, ekologického a energeticky úsporného bydlení, lze postavit pouze z kvalitních ingrediencí a s profesionálním návrhem a realizací.

úvodní foto

Článek

Kostra je základ

Základem každé kvalitní a moderní dřevostavby jsou staticky správně dimenzované nosné rámové konstrukce. Ty se skládají se z jednoduchých dřevěných rámů a ztužujícího opláštění konstrukčními deskami.

Zelenédomky.cz vycházejí při konstrukci, skladbě, montáži, a řešení statických a dalších vlastností nosných stěn z podkladů společností Knauf Praha a Knauf Insulation.

V jejich dřevostavbách tak najdete nejmodernější, léta vyvíjené stavební materiály, a propracované technologie, jaké se používají na stavbách nejvyšší třídy. Ovšem za cenu dostupnou i běžným rodinám.

rámová konstrukce

Dřevostavba jako jeden organismus

Na rozdíl od většiny zděných domů je dřevostavbu je nutno chápat jako funkční celek. Každý pracovní úkon a použitý materiál spolu musí ladit a souviset a technologický postup je třeba dodržet.

Sebelepší a sebedražší stavební materiál, použijete-li ho nesprávně nebo zapracujete s neodzkoušenou nebo nekompatibilní komponentou, ztrácí své jinak skvělé vlastnosti, ne-li funkčnost samotnou.

Proto společnost Zelené domky využívá u rodinných domů izolační materiály a systémy Knauf Insulation výrobní řady NATURDOM.

Jedná se o paletu plně minerálních izolací, které skvěle drží teplo a zároveň umožňují dosáhnout vzhledu klasické zděné budovy, obkladového systému odvětrávané fasády či pohledové úpravy do podoby klasické roubenky.

rámová konstrukce

Na každém detailu záleží

Pro správnou funkci konstrukce stěn a příček v rodinném domě je nutné zajistit z vnitřní strany domu maximální vzduchotěsnost, ale současně optimální míru parotěsnosti.

Zelené domky si plně uvědomují svou odpovědnost a význam jednotlivých funkčních prvků a vrstev. Umět důsledně pospojovat vnitřní vzduchotěsné vrstvy patří mezi nejdůležitější a nejnáročnější úkony, kterým věnují zvýšenou pozornost. Jedná se o mnoho detailů, jejichž zanedbání či neznalost jsou nejčastější příčinou poruch u dřevostaveb.

Jednoduše lze konstatovat, že chytře navržené dřevostavby umožňují ekonomicky využít zastavěnou plochu, zanechávají minimální ekologickou stopu (ještě menší díky použití izolace vyrobené s ECOSE technology a zároveň umožňují dosažení maximálního komfortu pro své obyvatele.

V porovnání s klasickými, těžkými technologiemi výstavby mají srovnatelnou životnost, diametrálně menší energetickou náročnost, výrazně kratší dobu výstavby.

rámová konstrukce

S ohledem na dobu, po kterou působí na trhu je nutno přiznat, že již nyní jsou Zelené domky nezanedbatelným, ale i nezaměnitelným hráčem na hřišti výrobců dřevostaveb, se kterým je nutno počítat.

S ohledem na dobu, po kterou působí na trhu je nutno přiznat, že již nyní jsou Zelené domky nezanedbatelným, ale i nezaměnitelným hráčem na hřišti výrobců dřevostaveb, se kterým je nutno počítat. Pokud platí firemní motto Zelených domků, že zde nejsou proto, aby stavěli, ale staví proto, aby umožnili žít, nezbývá než dát palec nahoru a očekávat, s čím novým nás v blízké době ještě překvapí.

Výběr článků

Načítám