Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Svůj k svému, národnost nehraje roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni-Doubravce se odehrála příšerná věc. „Podle zatím zjištěných skutečností vylákal obviněný muž poškozenou dívku na procházku kolem řeky s tím, že po cestě odnese nějaké věci svému známému. Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval jí smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Dívku pak měl zabalit do pytle, shodit ze srázu do lesa a z místa odejít. „Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostat z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu,“ doplnila Raindlová.

Není to bohužel první ani poslední případ tohoto sexuálního násilí. Prokáže-li soud vinu, má být pachatel zavřen, až zčerná. Jenže tady se na projev odporné zvířeckosti nabalila jiná zvířata, která se pohybují v politice. Obviněný má být Ukrajinec, který delší dobu žije v Česku. A známé politické firmy, které nesnáší Ukrajinu proto, že si dovoluje vzdorovat jejich vzoru, fašistickému Rusku, zavyly unisono.

Existuje jediný rozumný důvod, kromě sympatií k agresorovi, který zabíjí a znásilňuje ve velkém, aby se otřesný plzeňský případ stal rozbuškou nenávisti k Ukrajincům jako takovým? Pojďme to probrat.

Jsou Ukrajinci skupinou, která má na svědomí většinu násilné kriminality v Česku? Ne. Ministr vnitra Vít Rakušan to odmítl. Zachovala se ukrajinská strana tak, jak to dělá v podobných případech Rusko, tedy pokusila se svalit vinu na někoho jiného? Ne. Bývalý ukrajinský velvyslanec v Praze a současný náměstek ministra zahraničí země Jevhen Perebyjnis napsal: „Jsem šokován zločinem, který se stal v Plzni. Děkuji Policii ČR za profesionální a rychlou reakci. Věřím, že trestný čin bude co nejdříve objektivně vyšetřen. Děkuji většině české společnosti, že si uvědomuje, že zločinci nemají národnost. Jsou to nepřátelé všech normálních lidí.“

Jdeme dál. Znásilňují ženy v Česku jenom cizinci? Ne. Sexuální predátor z Ostravy, který pracoval jako lékař anesteziolog, omámil a znásilnil nejméně pět žen. A co jiní čeští doktoři, kteří znásilňovali ženy? Taky to byli Ukrajinci?

Nyní kontrolní otázka: Co kdyby to v Plzni nebyl Ukrajinec, ale Rus? Nelze vyloučit, že by stejné bytosti, které teď štvou proti Ukrajincům, najednou zjistily, že to nebyl žádný násilník, protože si vzal jen to, co mu historicky patří.

Zkrátka a dobře, svůj k svému. Člověk k člověku, lejno k lejnu. Národnost nehraje roli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám