Hlavní obsah

Mladík v Plzni je podezřelý ze znásilnění 15leté dívky. Předstírala smrt, aby se zachránila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté v Plzni vyšetřují závažný případ brutálního napadení a znásilnění 15leté dívky, který se měl stát v noci na středu. Podle zjištění Novinek kriminalisté dopadli osmnáctiletého mladíka, údajně cizince, jenž je z činu podezřelý.

Pátrání po pachateli znásilněníVideo: Policie ČR

 
Článek

K události mělo dojít v městské části Doubravka. „Podle zatím zjištěných skutečností vylákal dnes obviněný muž poškozenou dívku na procházku kolem řeky s tím, že po cestě odnese nějaké věci svému známému. Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval jí smrtí,“ uvedl k případu večer policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Dívku pak měl zabalit do pytle, shodit ze srázu do lesa a z místa odejít. „Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostat z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu. Ta nás okamžitě o případu informovala,“ doplnila Raindlová.

Mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová na dotaz Novinek potvrdila, že zdravotníci ošetřili a převezli do nemocnice mladou dívku se zraněními po fyzickém útoku. „Byla ale při vědomí,“ dodala Svobodová.

Policie začala po muži i stopách činu pátrat a po několika hodinách podezřelého mladíka zadržela. Novinky původně informovaly, že zadrženému mladíkovi je 20 let, policie upřesnila, že jde o osmnáctiletého muže. Ve čtvrtek byl obviněn z pokusu o vraždu a znásilnění. Soud bude rozhodovat o vazbě.

Vondrášek se kaje za slova o znásilněných

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám