Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Pomsta vykořeněných s šibenicí v mysli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Kdyby šlo o používání slova prcat, bylo by to úsměvné. Situace je ale horší, protože se do tohoto nešvaru nezapojily děti, nýbrž osoby velmi dospělé, zralé, až téměř přezrálé.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) vylepšila svou vizáž na účet daňových poplatníků. Dva miliony korun odešly ze státního, aby vypadala na Instagramu líp než její průměrná volička ve stejném věku.

Předseda SPD Tomio Okamura nenechá poslance pracovat. Měl by se přejmenovat na Fidela+ Okamuru, protože Castrův rekord v nepřetržitém mluvení možná překoná. Nechce, aby čeští občané v zahraničí dostali možnost volit korespondenčně. Aby ne, když ve volbách 2021 dostalo SPD v zahraničí 2,19 procenta hlasů.

U Zemanů zničili tajný dokument ke kauze Vrbětice. Policie chtěla prověřit, jestli na něm nenechaly otisky prstů osoby z prezidentova okolí, které nesmějí tajné dokumenty číst. No ale když je dokument zničený, nic nezjistí. Spisovatel Anatolij Rybakov natolik kongeniálně vložil do Stalinových úst slova Není člověk, není problém, že tuto citaci coby pravou použil i Miloš Zeman. Tak tedy není dokument, není problém.

Aktéry těchto nešvarů spojuje fakt, že svých pozic v politice dosáhli díky podpoře voličů shodného ražení. Vylepšit si vizáž za dva miliony ze státního by nemusela odmítnout kdejaká volička ANO, když je to prosím vás zadarmo. Tvářit se, že se mu ztratila důležitá věc, nebo že ji omylem zničil, protože jinak by dostal na pr…zadek, by určitě dokázal kdejaký volič Miloše Zemana. Točit se jako čamrda dokolečka dokola, jen aby nepřišel o prachy, by jistě uměl nejeden příznivec Tomia Okamury.

Často se setkávám s názorem, že i toto jsou naši spoluobčané, takže se mají brát v nejhorším případě jako zbloudilé ovečky. Ano, jsou to spoluobčané. A za klidového stavu bývají neškodní. Deník N si ale posvítil na některé lidi z této kategorie v souvislosti s vyhrožováním poslancům a novinářům na nedávné demonstraci v Praze. Cituji: „Já bych věšela, až bych brečela. Jen se bojte, protože vražda na tyranu není zločinem,“ vzkázala poslancům Martina P. z Děčína. Radim H. z Pardubic na Facebooku napsal: „Mají viset. Tu šibenici jsem tam pomáhal tahat já a nikdo mě nepřesvědčí, že tam neměla být. Být na mně, tak ji i ověsím.“

Vždycky ve zlomových chvílích dějin zůstává mimo děj skupina vykořeněných, kteří nestačí na nové požadavky a jsou připraveni vynutit si místo pod sluncem i brutálním násilím. Není důvod myslet, že jsme dnes v jiné situaci. Rakovina je zpočátku taky neviditelná.

Reklama

Výběr článků

Načítám