Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Korouhvička nedůvěryhodná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Českou republiku představuje největší bezpečnostní hrozbu současný teroristický režim v Rusku svou rozpínavostí a snahou o rozšíření sféry vlivu na Ukrajinu a do dalších zemí Evropy, doprovázenou válečnými zločiny. Je tudíž zásadním zájmem ČR, aby Putinova válka proti Ukrajině nebyla úspěšná, aby se Ukrajina ubránila a obnovila svoji územní celistvost v mezinárodně uznaných hranicích a aby byl ruský režim od další agrese proti Evropě účinně odrazen.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

To je jádro usnesení, které ve středu přijala Poslanecká sněmovna. Kdo nemůže souhlasit s obsahem této rezoluce? To je otázka pro průměrně inteligentního prvňáčka. S obsahem této rezoluce, paní učitelko, nemůže souhlasit ten, kdo má kladný vztah k teroristickému režimu v Rusku a nemá kladný vztah k Ukrajině, která zadržuje naplánovaný pohyb tohoto režimu směrem na Západ, mimo jiné k České republice, kterou pokládá za svou sféru vlivu s odkazem na události roku 1945.

Proč tedy jednala Sněmovna před přijetím tohoto usnesení skoro dva dny o Andreji Babišovi a hnutí ANO? Jsou na to dvě odpovědi. Jedna je jednoduchá, druhá je složitější, ale obě odpovědi vyvěrají ze stejného základu.

Jednoduše lze říci, že poslanci vládní koalice dobře znali své, tedy jejich, pappenheimské, myšleno hnutí ANO (a průhledný spolek SPD). Podívejte se na výsledky hlasování o zmíněném usnesení. SPD je celé na ruské straně a proti Ukrajině. ANO jakbysmet, ale s větším pokrytectvím. Jen Babišovi poslanci Jiří Mašek a Berenika Peštová to mysleli upřímně a rovnou hlasovali proti, čili pro Rusko.

Složitější vysvětlení, proč jsou ANO a SPD bezpečnostní hrozbou pro ČR, spočívá v příbuznosti mentalit. Teroristický režim v Rusku má tři pilíře. Dole je to masa politicky negramotných, často neúspěšných jedinců, kteří potřebují svalit vlastní podělaný život na někoho jiného a bytostně potřebují Vůdce. Uprostřed je to masa jinak málo schopných kariéristů, kteří dostávají za věrnou a oddanou službu Vůdcovi teplá místečka. A nahoře je Vůdce, který drží celou tuhle konstrukci pohromadě a je dost mazaný (nebo není, ale dokáže zaplatit bezskrupulózní poradce), aby se točil jako korouhvička podle toho, kudy fouká vítr z otvorů jeho příznivců.

To je ruský model. To je model SPD. To je model ANO. Kdo potřebuje další argumenty, nechť se podívá přes řeku Moravu, jak vypadá zvítězivší středoevropský putinismus v malém. Proto žádný člověk, který má v hlavě mozek, nemůže věřit Babišovi žádné ujištění, že je pro Ukrajinu a NATO.

Po Vlastovi Burianovi zůstalo mimo jiné zvolání Krasavice inteligentní! Co po sobě zanechá Babiš? Korouhvička nedůvěryhodná!

Největší bezpečnostní hrozbou je podle Sněmovny ruský režim

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám