Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Izrael v pasti islamistické propagandy – Alexander Tomský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý protiútok Izraele vyvolává zuřivou výtku nepřiměřené obrany a masové demonstrace muslimů s jejich levicovými přívrženci v západních městech včetně New Yorku požadují likvidaci židovského státu. Dnes ještě západní politici uznávají právo Izraele na sebeobranu, ale postupná islamizace Evropy má politický dopad a jednou by mohla vzít Izraeli poslední šanci politické podpory, bez níž by jako mezinárodně vyvržený stát bezpečí svým občanům nezajistil.

Foto: archiv A. Tomského

Alexander Tomský

Článek

V minulosti se Izrael kvůli „světovému“ veřejnému mínění spokojil s omezenou odvetou, nemluvě o tom, že nikdy neútočil na civilní obyvatelstvo. Nenávist vůči sobě však nezastavil. Nyní po strašlivém pogromu Izraelci usilují o to, teroristickou vládu v Gaze vykořenit, což se v přelidněné enklávě neobejde bez značných civilních obětí, byť armáda obyvatele domů před bombardováním pokaždé varuje.

Nikdo neví, kolik lidí v Gaze zahynulo, neboť palestinským zdravotníkům věřit nelze, a každodenní čísla o počtu zabitých dětí jsou součástí válečné propagandy. Ta je někdy opravdu absurdní – jak by mohli Izraelci odpojit Gaze vodu, bez níž člověk vydrží stěží tři dny. Nicméně ruiny města mají svou vypovídající váhu a mnoha lidem kalí zrak i mozek.

Když Američané nelítostně bombardovali irácké město Mosul, aby zlikvidovali Islámský stát, nikdo se nad civilními oběťmi nepozastavil a demonstrace za nešťastné Iráčany se nekonaly. Teď to neplatí, protože Hamás zastupuje Palestince, jež arabské vlády po vzniku Izraele uvěznily v táborech a nepřijaly mezi sebe, tak jako to v etnických konfliktech 20. století učinily ostatní národy. Reakce na pogrom izraelských dětí, žen a starců ukázaly, že západní levice ztratila morální kompas a ve svém ideologickém zaujetí není schopna chápat absolutní zlo. V Londýně lidé strhávali plakáty s unesenými židovskými dětmi.

Nezapomínejme, že Hamás nepostavil jediný protiletecký kryt a masakr Židů měl Izraelce vyprovokovat k co nejprudší reakci, která by je připravila o americkou podporu. Teroristická vláda na úkor svých poddaných vybudovala obrovský arzenál raket a podzemní síť tunelů za miliardy dolarů. Ukázalo se, že všechny nemocnice skrývají pod sebou bunkry pro bojovníky. Když byl poražen Islámský stát, Západ si oddychl. Avšak antisemitskou veřejnost žádná fakta nezajímají. Nikoli vrah, ale zavražděný je vinen. Nikoli Hamás, ale Izrael má být zlikvidován.

Americký prezident Joe Biden se už po pěti týdnech bojů nalézá pod silným mezinárodním i domácím tlakem, aby překvapivě úspěšný postup k likvidaci teroristické vlády z humanitárních důvodů zastavil. Izraelci nikdy o podpoře Ameriky nepochybovali, ostatně je o ní ujišťovali politici obou amerických stran. Dnes ale dobrá polovina mladých voličů Demokratické strany s americkou obranou Izraele nesouhlasí. Americké impérium se hroutí a židovský stát se musí postarat sám o sebe. Kdyby se dnes útok na teroristy zastavil, nejen že by to zločinné vlády na světě chápaly jako další slabost Ameriky a prohru Izraele, ale teroristické akce by pokračovaly. Jak prohlásil jeden z teroristických vůdců: „Židé oslavují život, my oslavujeme smrt.“

Válka je peklo. Kvůli Hitlerovi zahynulo osm a půl milionu Němců, mnozí nevinní, tak strašný byl kolektivní trest za vyvolání světové války a věrnost nacistické vládě až za hrob. Mají-li mít Gazané a Izraelci nějakou lepší budoucnost, musí být Hamás poražen i za cenu mnoha lidských životů.

KOMENTÁŘ: Antisemitismus 21. století je levicový – Alexander Tomský

Komentáře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám