Hlavní obsah

Zvířecí hvězda internetu opustila Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kocour Stepan, který se na sociálních sítích těší obrovské popularitě – na Instagramu ho sleduje 1,2 milionu uživatelů, uprchl spolu se svou majitelkou z rodné Ukrajiny do Francie. Majitelka zvířete v nedávném příspěvku popsala, co strastiplná cesta ze země zmítané ruskou invazí obnášela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Třináctiletý Stepan se na sociálních sítích TikTok a Instagram proslavil především díky svým pózám a legračním grimasám, které si zamilovali lidé po celém světě.

FOTO: Domácí mazlíčci prchají z válečné Ukrajiny se svými majiteli

Válka na Ukrajině

Majitelka zvířete, známá pouze jako Anna z ukrajinského Charkova, však od 4. března nesdílela se svým čtyřnohým miláčkem téměř dva týdny žádný příspěvek, a lidé tak s ohledem na aktuální situaci v zemi začali mít o oba strach.

Minulý týden se však na instagramovém účtu loveyoustepan konečně objevil příspěvek, v němž žena všechny ubezpečila, že se dvojici podařilo z Ukrajiny utéct do Francie.

Útulek v Lanškrouně přijal deset koček z Ukrajiny

Koktejl

„Strávili jsme dvě noci ve sklepě a celkem týden bez elektřiny. Nakonec se nám podařilo opustit město. Dobrovolníci z Charkova nám pomohli dopravit se na vlakové nádraží. Z Charkova jsme se za 20 hodin dostali do Lvova. Poté jsme pokračovali k polským hranicím,” píše se v příspěvku pod fotkami Stepana z úkrytu i vlaku a zničených budov v Charkově.

Pomohla jim asociace influencerů

„Na hranicích jsme čekali v řadě. Bylo tam hodně lidí (4 až 5 tisíc). Po devíti hodinách jsme přešli hranice. Když jsme dorazili do Polska, nabídla nám pomoc monacká asociace World Influencers and Bloggers Association. Pomohla nám dostat se do Francie, abychom tam počkali, až se budeme moct vrátit zpět domů. Jsme v pořádku, ale mám strach o své příbuzné na Ukrajině,” dodala Anna.

World Influencers and Bloggers Association je asociace založená roku 2019, která sdružuje influencery z celého světa. Anně a Stepanovi pomohla s přesunem do Francie, kde dvojici zajistila dočasné bydlení, píše agentura United Press International.

Korespondent Novinek z Kyjeva: Lidé při pomoci evakuovaným pamatují i na zvířata

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám