Hlavní obsah

Ztracený kocour se našel tisíc kilometrů daleko, domů jej štafetově dovezli dobrovolníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fernley

Kocour ztracený na dálničním odpočívadle se během několika dnů dokázal nějakým způsobem přesunout o více než tisíc kilometrů. Naštěstí jej našli všímaví řidiči, a tak se čtyřnohý cestovatel za několik dalších dnů dostal zase domů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kocour Tyler z města Decatur v americkém státě Illinois často se svým řidičem Chadem McIntyrem jezdil dlouhé trasy v kamionu. „Je to fajn, když je na vedlejším sedadle. Jistě, nemluví, ale je hezké mít v kabině někoho, s kým si můžete popovídat,“ charakterizoval Chad společné cestování v lokální televizi.

Jenže na konci listopadu se Tyler ztratil na odpočívadle u města Fernley v Nevadě, když mu tam Chad čistil mobilní záchod. „Vezl jsem náklad do Walmartu, takže jsem musel odjet, ale asi za dvě a půl hodiny jsem se vrátil. Druhý den jsem musel jet do Kalifornie, ale pak jsem se znovu vrátil, jenže najít jsem ho nedokázal,“ vylíčil Chad, jak zoufale Tylera hledal.

Záležitost pak do rukou vzala Chadova žena Brandi, která o pomoc s hledáním požádala v kamioňáckých a také zvířecích skupinách na Facebooku. To se ukázalo jako dobrý tah, protože za pět dnů přišlo hlášení o Tylerově nálezu.

Poněkud zvláštní však bylo, že se našel na odpočívadle ve Wyomingu, více než tisíc kilometrů od místa, kde se ztratil. Kocour tak putoval do místního útulku, kde v čipu našli mimo jiné kontakt na manžele McIntyrovy, čímž byla Tylerova totožnost potvrzena.

Následně do hry vstoupila také dobrovolnická organizace, jejíž členové po Spojených státech převážejí zvířata, povětšinou na kratší vzdálenosti. Ti jej pak štafetově převáželi mezi útulky, záchrannými stanicemi i dalšími dobrovolníky, až se Tyler nakonec na Nový rok ve svém domě setkal s McIntyrovými.

Ale v nejbližší budoucnosti může na cestování zapomenout. „V kamionu se teď jen tak nepovozí. Asi bude lepší, když nějakou dobu pobude doma. Ale možná že pak zase začne s manželem jezdit,“ myslí si Brandi McIntyreová.

Kocour odešel před sedmi lety, našel se 300 metrů od bývalého domova

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám