Hlavní obsah

Kocour odešel před sedmi lety, našel se 300 metrů od bývalého domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku roku 2017 se kocour Duke rozhodl odejít z domova a už se tam nevrátil. O to větší překvapení pro jeho bývalou majitelku bylo zjištění, že se našel v nedaleké továrně, necelých 300 metrů od bývalého domova.

Foto: Profimedia.cz

V novém domově si Duke žije jako král.

Článek

Pětatřicetiletá Stephanie Barstowová z anglického města Corby měla před sedmi lety dva kocoury, Duka a jeho bratra Nera. V lednu 2017 však tehdy zhruba dvouletý Duke zmizel a nenašel se ani po osmiměsíčním pátrání, jehož se kromě Stephanie účastnili i její sousedé. Nakonec to vzdali.

Stephanie si dodnes není jistá, proč tenkrát Duke odešel. Jedním z důvodů může být skutečnost, že večer před zmizením se poněkud více nepohodl s Nerem. „Ale taky se nám v té době narodilo dítě, takže se toho doma dost změnilo a kočky změny nemají rády,“ odhaduje Stephanie další možnou příčinu.

Na konci minulého roku však u ní zazvonil veterinář a oznámil jí, že Duke se našel v továrně necelých 300 metrů od jejího domova. Bydlel tam zhruba rok, ale kde pobýval mezitím, dodnes nikdo neví. Každopádně zaměstnanci mu tam dali boudičku na spaní a také malý „jídelní koutek“, informoval server Fox News.

Foto: Profimedia.cz

Kocour Duke a Stephanie Barstowová na snímku z doby, kdy ještě bydleli spolu.

Ovšem po roce musel pryč, mimo jiné i proto, že toto prostředí bylo i pro něj samotného velmi nebezpečné, a tak se dostal právě k místnímu veterináři. Ten si sedm let starý případ ztraceného kocoura pamatoval a podle vybarvení srsti jej poznal.

Ke Stephanie se však Duke již nevrátil. Ta se totiž tehdy cítila velmi provinile, že za Dukovo zmizení může ona, a tak ho nyní nechtěla přivést znovu do prostředí, které před lety opustil. Vedle toho měla strach, že by znovu utekl do továrny, kde pro něj není bezpečno, a také se mezitím opět poněkud změnily poměry v její domácnosti, mimo jiné se jí narodilo druhé dítě.

Duke tam má nové majitele, kde má klid i dostatek prostoru, a podle jeho současné fotografie lze soudit, že si tam žije jako král. Akorát tedy v současnosti místo továrny řídí domácnost.

Britská rodina dostala předčasný vánoční dárek, po 11 letech se našel jejich kocour

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám