Hlavní obsah

Zraněný muž přežil pět dní v poušti, pil vlastní moč a jedl kaktusy

Když čtyřiapadesátiletý americký advokát Paul Hanks spadl v kalifornském národním parku Joshua Tree z šestimetrové výšky a zlomil si pánev a patu, myslel na nejhorší. Po pěti dnech ho ale zachránili. Během dlouhého čekání jedl kaktusy a pil vlastní moč, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Národní park Joshua Tree v Kalifornii.

Článek

Nešťastná událost se stala v den Hanksových narozenin, kdy se je rozhodl strávit o samotě pěší turistikou a lezením po skalách. V národním parku však spadl z šestimetrové výšky a zlomil si pánev a patní kost. „Uklouzl jsem. Byl to totální šok,“ svěřil se serveru Kansas City News and Weather.

U sebe měl jen omezené množství vody a jídla a v okolí nebyl nikdo, kdo by mu mohl pomoci. Začal se proto plazit po zemi a volat o pomoc. Po určité době však zjistil, že to nikam nevede.

Paula Hankse usilovně hledala rodina.

„Už první noc jsem pil svoji vlastní moč. Vypil jsem veškeré zásoby vody a následně jsem si plnil láhev močí,“ sdělil televizní stanici KCBS-TV. Energii prý doplňoval pojídáním kaktusových plodů.

Myslel na smrt

Když pátý den zaslechl lidské hlasy, myslel si, že blouzní. Ve skutečnosti se však jednalo o trojici záchranářů, kterým se ho konečně podařilo vystopovat. „Z ničeho nic se objevili. Nemohl jsem tomu uvěřit. Nechci říkat, že jsem to už vzdal, ale několikrát jsem pomyslel na smrt,“ přiznává.

Hankse následně převezli do nemocnice, kde prozatím podstoupil první ze série několika nezbytných operací. Podle lékařů je pravděpodobné, že se plně zotaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám